Για να τρέξουν οι εφαρμογές στο Microworlds Pro 2 κατεβάστε το webplayer - plugin για τον Internet Εxplorer από εδώ.
Δυστυχώς στους άλλους φυλλομετρητές (Firefox, Chrome κλπ) η εγκατάσταση του plugin δεν είναι και τόσο εύκολη, οπότε ειδικά για το Microworlds προτιμήστε τον IE,
 

Επιστροφή

Οι Ιστοεξερευνήσεις (Webquests) που παρουσιάζονται παρακάτω είναι "επαυξημένες".
Ακολουθούν δηλαδή τη δομή ενός τυπικού Webquest αλλά έχουν και στοιχεία ή δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα καθορισμένα πλαίσια μιας Ιστοεξερεύνησης.

Τα WEBQUESTS θα σας βοηθήσουν, μέσα από μια κατευθυνόμενη διερεύνηση, να αποκτήσετε καινούργιες γνώσεις αλλά και να διαπιστώσετε την χρησιμότητα του Διαδικτύου ως πηγή άντλησης πληροφοριών, κάτι που τελικά δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο ακούγεται, ακόμα και στις μέρες μας.
 Τις γνώσεις που αποκτήσατε αλλά και τις τεχνικές που χρησιμοποιήσατε μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε για να μάθετε ακόμα περισσότερα!

WebQuest++ για Γ΄ Γυμνασίου
 
Γνωρίστε τις γλώσσες προγραμματισμού μέσα από μια Ιστοεξερεύνηση

WebQuest++ για Α΄ Γυμνασίου
Γνωριμία με το Υλικό (Hardware) του Υπολογιστή Μέσα από μια Ιστοεξερεύνηση

 

Ασκήσεις

Σημειώσεις

Η ιστορία των υπολογιστών -Συμπληρώστε τα κενά (Α' Γυμνασίου) Προστασία Λογισμικού - Ιοί - Πειρατεία λογισμικού Παρουσίαση σε PowerPoint - Quiz (Α΄Γυμνασίου)
Δραστηριότητα στη Ζωγραφική και την επεξεργασία κειμένου - Μέρος 1ο. (Α΄ Γυμνασίου) Γνωριμία με το Λογισμικό του υπολογιστή  Παρουσίαση σε PowerPoint - Quiz  (Α΄ Γυμνασίου)
 Ζωγραφική - δραστηριότητα με θέμα "Προστασία του υπολογιστή". (Α΄ Γυμνασίου) Επεξεργασία κειμένου  (Βασικές Οδηγίες - Α' Γυμνασίου)
 Δραστηριότητα στην επεξεργασία κειμένου: Παράδειγμα αποτυχίας ορθογραφικού ελέγχου και όχι μόνο! - Αποθηκεύστε το αρχείο και επεξεργαστείτε το. (Α΄ Γυμνασίου) Προχωρημένες Τεχνικές στην επεξεργασία κειμένου (Σενάριο - Φύλλο εργασίας - Α΄ Γυμνασίου)
Επεξεργασία κειμένου: Δημιουργία μορφοποιημένου κειμένου το οποίο περιέχει λέξεις με διαλυτικά, διαλυτικά με τόνο κλπ και εισαγωγή εικόνας στο κείμενο. (Α΄ Γυμνασίου) Είδη μνήμης στους Προσωπικούς Υπολογιστές (Α' - Β' Γυμνασίου)
 Online Τεστ - Γνωριμία με τον Υπολογιστή  (Α' Γυμνασίου) Σημειώσεις Διαδικτύου (και κάποιες χρήσιμες διευθύνσεις, Α'-Β' Γυμνασίου)
 Θερμοκρασίες - Δραστηριότητα στο Excel (Β' Γυμνασίου) Επεξεργασία εικόνας - αποκατάσταση παλιάς φωτογραφίας με το Photofiltre (Β' Γυμνασίου)
Παράδειγμα βιβλίου - Excel (Β' Γυμνασίου) Επεξεργασία εικόνας 2 - εφαρμογή φίλτρων σε έγχρωμες φωτογραφίες  (Β΄Γυμνασίου)
Τεστάκι πάνω στα βασικά των υπολογιστών (Α΄- Β΄ Γυμνασίου) Οι...άλλες περιφερειακές συσκευές του υπολογιστή - Παρουσίαση σε Powerpoint (Β' Γυμνασίου)
Τεστ για την Περιφερειακή και την Κύρια Μνήμη του υπολογιστή (Α'-Β' Γυμνασίου) Φύλλα Υπολογισμών - Ξεκινώντας... (Β΄ Γυμνασίου)
 Online Test -Πολυμέσα - ελέγξτε τις γνώσεις σας στις βασικές τους έννοιες  (Β' Γυμνασίου)  Φύλλα υπολογισμών - Βασικές συναρτήσεις  (Β' Γυμνασίου)
 Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Ιστό - Φύλλο Εργασίας 1 (Β΄ Γυμνασίου) Παραδείγματα συναρτήσεων  (Excel - Β' Γυμνασίου)
Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Ιστό - Φύλλο Εργασίας 2 - Διαθεματική Εργασία  (Β΄ Γυμνασίου) Μετατροπέας Νομισμάτων  (Excel - Β' Γυμνασίου)
Δραστηριότητα στα Υπολογιστικά Φύλλα με το Calc του Open Office. Αυτό το φύλλο εργασίας αποτελεί μια επέκταση της δουλειάς του συνονόματου συναδέλφου Χρήστου. Τυχόν λάθη ή παραλείψεις βαρύνουν φυσικά εμένα.  (Β΄ Γυμνασίου) Παράδειγμα  δημιουργίας καρτέλας μαθητή με  Υπολογιστικό Φύλλο (Β΄ Γυμνασίου)
Δραστηριότητα στο Excel με χρήση συναρτήσεων και δημιουργία γραφημάτων. (Β΄ Γυμνασίου) Πολυμέσα Μια παρουσίαση για την εικόνα, τον ήχο και το βίντεο στην ψηφιακή εποχή, QUIZ, δραστηριότητα. (Β΄ Γυμνασίου)
Μικρό τεστάκι γνώσεων πάνω στο Διαδίκτυο (Α' - Β' - Γ' Γυμνασίου) Πολυμέσα - Σημειώσεις - αρχείο PDF
(
Β΄ Γυμνασίου)
Ομιλείτε την "Κομπιουτερικήν"; - Τεστ μεταφραστικής δεινότητας (Β΄- Γ΄ Γυμνασίου) Δίκτυα Υπολογιστών - Εκτενής παρουσίαση - Quiz - Θέματα για συζήτηση. Παρουσίαση σε PowerPoint (Β΄Γυμνασίου)
Online Τεστ - Γνωρίζω τον Υπολογιστή σαν ενιαίο σύστημα  (Β' Γυμνασίου)  Δίκτυα Υπολογιστών - Παρουσίαση σε Prezi από το συνάδελφο Θ.Γούτα  (Β΄ Γυμνασίου)
 Συσκευές εισόδου εξόδου Τεστ (Α΄ Γυμνασίου)
Σημείωση: το Quiz ζητάει να συμπληρώσετε Όνομα και e-mail για να ξεκινήσετε, στο mail βάλτε την διεύθυνση  student@sch.gr
Παρουσιάσεις: Εισαγωγή - Οργάνωση - Εργαλεία και Οδηγοί για τη σωστή δημιουργία Παρουσιάσεων
 (Β' Γυμνασίου)  
 Online Test - Εργονομία - Α' Γυμνασίου. Από τον συνάδελφο Αθανάσιο Κατσαρό Χρήσιμες συμβουλές για τη συγγραφή μιας εργασίας (Α΄- Β΄- Γ΄ Γυμνασίου)
 Online Test - Γλώσσες προγραμματισμού - Γ' Γυμνασίου  Προτάσεις για μεγάλες δραστηριότητες με χρήση λογισμικού (Γ΄ Γυμνασίου)
Online Test - Δίκτυα Υπολογιστών - Β' Γυμνασίου  

Εισαγωγή στον προγραμματισμό με το Microworlds Pro

 Δραστηριότητα κατασκευής προγράμματος υπολογισμού κοινοχρήστων πολυκατοικίας στο περιβάλλον του Microworls Pro  (Γ΄Γυμνασίου)  Η έξυπνη αριθμομηχανή! Υλοποίηση αριθμομηχανής με το Microworlds Pro. (Σημ. Για να "τρέξει" η εφαρμογή χρειάζεται ένα plugin - πληροφορίες θα βρέιτε στη σελίδα)
 Χρήση της δομής επανάληψης για την κατασκευή απλών σχημάτων στο Microworlds Pro - Υποδείξεις - Πώς σκεφτόμαστε. (Γ΄Γυμνασίου) Μεταφοραί ο "Μήτσος"! Πρόκειται για μια ακόμα εργασία με το Microworlds Pro, κάπως μεγαλύτερη αυτή τη φορά. Πάνω σε μια ιδέα του συνάδελφου Π. Πέντσα. Θέλει το plugin.
 Πολύχρωμο: μια εφαρμογή στο Microworlds Pro με την οποία μαθαίνουμε να φτιάχνουμε πιο πολύπλοκα σχήματα δημιουργώντας παράλληλα ένα  στοιχειώδες περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη. Περιέχει τον κώδικα για κάποιες από τις διαδικασίες και υποδείξεις για τις υπόλοιπες. Καλή διασκέδαση! Θέλει το plugin κι αυτή. (Γ΄Γυμνασίου) Διάσημοι Συνθέτες: Υλοποίηση με το Microworlds Pro μιας ιδέας για τη μουσική. Μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για πλήθος ανάλογων εργασιών με διαφορετικό θέμα. Ο τύπος των αρχείων ήχου είναι Midi, με ότι συνεπάγεται αυτό τόσο στην ποιότητα  (αρνητικό - γιατί;) όσο και στο μέγεθος τους (θετικό - γιατί;). Χρειάζεται φυσικά το  plugin.
Προβλήματα προς επίλυση  με χρήση ερωταποκρίσεων, μεταβλητών και συνθηκών επιλογής - Υποδείξεις - Συμβουλές- Microworlds Pro (Γ΄Γυμνασίου)  Βίντεοκουίζ!!  Μια εφαρμογή με βίντεο και ερωτήσεις στο Microworlds Pro, η οποία αναδεικνύει τις πολυμεσικές δυνατότητες του λογισμικού. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο να φορτωθεί λόγω των βίντεο αλλά αξίζει τον κόπο. Το plugin παραμένει απαραίτητο.
Επιλέγοντας... Μια εισαγωγή στη χρήση συνθήκης για την επίλυση προβλημάτων. (Γ΄ Γυμνασίου) Πυθαγόρειο Θεώρημα. Εφαρμογή η οποία υπολογίζει την υποτείνουσα ενός ορθογωνίου τριγώνου και σχεδιάζει το τρίγωνο. Δίνεται ο κώδικας με κάποια σχόλια και ιδέες για ανάπτυξη. Θέλει το plugin για να δουλέψει.
Μέσος όρος... Μια άσκηση που για να λυθεί χρειάζεται να έχουν κατανοηθεί οι έννοιες της μεταβλητής, της Διαδικασίας και της εντολής επανάληψης. Για να τρέξει η επίδειξη χρειάζεται το plugin. (Γ΄Γυμνασίου)  Επίλυση δευτεροβάθμιας εξίσωσης. Εφαρμογή η οποία λύνει εξισώσεις δεύτερου, και φυσικά πρώτου βαθμού. Για να τρέξει χρειάζεται φυσικά το plugin και δουλεύει για όλες τις περιπτώσεις (μία λύση, δύο λύσεις, καμμία λύση).
Εξίσωση δεύτερου βαθμού - Διάγραμμα ροής. Δίνεται το διάγραμμα ροής - μένει τώρα να γραφτεί ο κώδικας! Το αποτέλεσμα βρίσκεται στη διπλανή στήλη. (Γ΄ Γυμνασίου) Εύρεση και σχεδίαση της συμπληρωματικής και της παραπληρωματικής μιας γωνίας που δίνεται από το χρήστη. Υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης του κώδικα καθώς και προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις του. Ιδού και το plugin για να τα δείτε όλα αυτά!
Συνεργατική εργασία κατασκευής Quiz στο περιβάλλον το Microworlds Pro με λεπτομερείς οδηγίες για το σχεδιασμό του περιβάλλοντος διεπαφής με τον χρήστη - παίκτη και για την υλοποίηση του κώδικα της εφαρμογής. (Γ΄ Γυμνασίου)  Passwords: Βρείτε τα σωστά passwords και αποκαλύψτε το μεγάλο μυστικό! Προσοχή τα (πολλά) λάθη δεν συγχωρούνται! Δίνεται και πρόσβαση στον κώδικα ο οποίος περιέχει και τα σωστά passwords. To plugin είναι όπως πάντα απαραίτητο.
 Επαναληπτικές ασκήσεις στο Microworlds Pro. Άκρως χρήσιμο για τις τελικές εξετάσεις! Μαθήματα Logo στο Microworlds Pro στο Youtube από το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου.
Λύσεις των επαναληπτικών ασκήσεων στο Microworlds Pro. Παιχνίδι γάτας - σκύλου, βελτιωμένο, με δύο επίπεδα δυσκολίας, έτσι για να γίνει πιο ενδιαφέρον.  Δίνεται και ο κώδικας με κάποια σχόλια. To plugin θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί βέβαια πρώτα στον browser σας ώστε να "τρέξει" η εφαρμογή.

 Επιστροφή        Αρχή σελίδας