Η ιστορία των υπολογιστών με δυο κουβέντες

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος".
   Διαδίκτυο      Διαφορική      Μεγάλα Συστήματα      Νευρωνικά      Τεχνητή      γρανάζια      ηλεκτρονική      λειτουργικών      μικροεπεξεργαστές      ολοκληρωμένα      προσωπικών      υπερυπολογιστές      φορητούς      ENIAC      palmtop      Servers      transistor   
Μια φορά κι έναν καιρό μετά από πολλούς κόπους και αγώνες ολοκληρώθηκε αυτός που θεωρείται ο πρώτος Ηλεκτρονικός Υπολογιστής και το όνομα αυτού ήταν . Το βασικό του κύκλωμα ήταν η λυχνία και καταλάμβανε χώρο πολλών τετραγωνικών μέτρων.
Αργότερα οι λυχνίες αντικαταστάθηκαν από κρυσταλοτριόδους, εξαρτήματα που είναι πιο γνωστά με την αγγλική ονομασία . Η επόμενη εξέλιξη ήρθε με τα κυκλώματα, chips στα αγγλικά και με την εξέλιξη των συστημάτων.
Τέλος οι υπολογιστές απέκτησαν και και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή. Η εμφάνιση των υπολογιστών (PC) ήταν πλέον γεγονός. Εξελίχθηκαν και τα δίκτυα υπολογιστών με αποκορύφωμα το , το παγκόσμιο δηλαδή δίκτυο υπολογιστικών συστημάτων. Οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της Πληροφορικής αφορούν την Νοημοσύνη, τα Δίκτυα κλπ.
Σήμερα εκτός από τους προσωπικούς υπολογιστές (PCs), έχουμε και τους (Super Computers), αλλά και τα (Mainframes). Μια ειδική κατηγορία προσωπικών υπολογιστών είναι οι οι οποίοι υποστηρίζουν και εξυπηρετούν δίκτυα υπολογιστών. Άλλες κατηγορίες προσωπικών υπολογιστών περιλαμβάνουν τους που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο αλλά και ακόμα μικρότερους που αποκαλούνται και υπολογιστές παλάμης ή στα Αγγλικά.
Έτσι μέσα από τις χιλιετίες φτάσαμε από τον υπολογιστή των Αντικυθήρων που λειτουργούσε με και τη Μηχανή του Μπάμπατζ, που δεν τελείωσε ποτέ, σε πανίσχυρα μηχανηματάκια που μπορούμε να κουβαλήσουμε στην τσέπη μας!