Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2010-2011

26-08-2011... Με αρκετή, ειν' αλήθεια, καθυστέρηση δημοσιεύουμε τις εργασίες μαθητών της Γ τάξης με γενικό τίτλο Ονειρεμένοι προορισμοί. Θα τις βρείτε τόσο στις "Εργασίες Μαθητών" (συγκεντρωμένες) όσο και στα "Ταξίδια" (μια - μια χωριστά). πάντα από την επιλογή "Μαθητές" του βασικού μενού.

26-07-2011... Στην ενότητα "Μουσική - Κριτική" των "Μαθητικών σελίδων", διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τους Πυξ-Λαξ από το Θωμά Σαμούτη που φροντίζει γι την ενημέρωσή σας ακόμα και μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη.

08-07-2011... Στην ενότητα "βιβλίο" των "Μαθητικών σελίδων", διαβάστε μια παρουσίαση για το βιβλίο "Δαβίδ Κοπερφιλντ" από τη Φωτεινή Καρίνου, το νεώτερο μέλος της συντακτικής ομάδας του σχολικού μας site.

30-06-2011... Άλλη μια δημοσίευση στην ενότητα "Ηomo Informaticus" των "Μαθητικών σελίδων".΄Μια παρουσίαση του CPU-Z, ενός freeware λογισμικού που δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το υπολογιστικό μας σύστημα. Aπό το Θωμά Σαμούτη.

25-06-2011...Στην ενότητα "Ηomo Informaticus" των "Μαθητικών σελίδων" δημοσιεύτηκε μια παρουσίαση του δωρεάν λογισμικού CCleaner, μιας απλής και εύχρηστης εφαρμογής που σαν σκοπό έχει τη βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή μας.

22-06-2011... Στην αρχική σελίδα μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου μας σχετικά με τη διδασκαλία των ξένων Γλωσσών στο Γυμνάσιο από το επόμενο σχολικό έτος. Ενδιαφέρει όλους και γονείς και μαθητές.

23-05-2011.. Παρουσίαση του Avast! ενός δωρεάν antivirus, από τον μαθητή του σχολείου μας Θωμά Σαμούτη. Θα τη βρείτε στις "Μαθητικές σελίδες" στην ενότητα "Homo Informaticus".

26-04-2011...Αλλαγή Δημοσκόπησης και πρόβλεψης καιρού στην πρώτη σελίδα.

02-04-2011...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Αθλήματα", δείτε μια παρουσίαση από το Βασίλη Παπαθανασίου για το Paintball. Νομίζουμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

30-03-2011... Ευρωπαϊκή Ένωση Μια πολύ καλή παρουσίαση, σε PowerPoint, από μαθητές της Β΄ τάξης. Η παρουσίαση χωρίζεται σε τρεις ενότητες, όσες και οι ομάδες των παιδιών που την ετοίμασαν. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο μάθημα της Πληροφορικής υπό την επίβλεψή του καθηγητή Πληροφορικής Χ. Μοτσενίγου

27-03-2011... Η γειτονιά μου  Μια εργασία των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου πάνω στην επεξεργασία κειμένου, υπό την επίβλεψή του καθηγητή Πληροφορικής Χ. Μοτσενίγου. Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν τμηματικά στο Ιστολόγιο "Αδελφοποίηση Γυμνασίων". Εδώ μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα

25-03-2011... Αν ακολουθήσετε τη διαδρομή "Μαθητές" - "Δημοσιογραφική Ομάδα", μπορείτε να δείτε ένα μικρό φωτορεπορτάζ σχετικά με τη φετινή μας γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

13-03-2011... Στις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της Πληροφορικής, προστέθηκε το Διάγραμμα ροής για την επίλυση εξίσωσης δευτέρου βαθμού. Από κει και πέρα το ζητούμενο είναι να γραφτεί ο κώδικας!
Εντωμεταξύ το Ιστολόγιο της "Αδελφοποίησης" δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, ετοιμάζουμε και κάτι εργασίες μαθητών της Β΄ τάξης  για να δούμε.....

27-02-2011... Στην αρχική σελίδα αλλά και στους "Συνδέσμους" - κατηγορία "Εκπαιδευτικοί τόποι", προστέθηκε ο σύνδεσμος για την "Αδελφοποίηση Γυμνασίων", ένα Ιστολόγιο (blog) το οποίο έχει σαν σκοπό τη συνεργασία μαθητών απ' όλη την Ελλάδα που θα δημοσιεύουν τις εργασίες, τις σκέψεις και τα κείμενά τους σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον  όπως αυτό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
 Η αρχική ιδέα ήταν μεν δική μας αλλά το βάρος της υλοποίησης και του σχεδιασμού το σηκώνει  ο συνάδελφος Παναγιώτης Πέντσας από το Γυμνάσιο Σορώνης της όμορφης Ρόδου. Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από την ανταπόκριση των μαθητών μας. Για να δούμε...

12-02-2011...Δύο νέες δραστηριότητες προστέθηκαν στην "Πληροφορική" στην ενότητα "Σημειώσεις και ασκήσεις".
Η πρώτη είναι μια δραστηριότητα στη Ζωγραφική, για τους μαθητές της Α΄ τάξης  με θέμα Προστασία του υπολογιστή και η δεύτερη, για τη Β΄ τάξη, είναι μια αρκετά μεγάλη δραστηριότητα στα υπολογιστικά φύλλα με χρήση του Calc του Open Office.
Η δεύτερη δραστηριότητα αποτελεί μια επέκταση της δουλειάς του καλού... συνονόματου συνάδελφου Χρήστου.

05-02-2011...Στην "Πληροφορική", στην ενότητα "Το μάθημα" παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο έχει οργανωθεί η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στο εργαστήριο.

30-01-2011...Στους "Συνδέσμους" προστέθηκε το πολύ καλοφτιαγμένο site της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στο οποίο τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει τελικά με την ιδιωτικότητά μας στο Διαδίκτυο.
Στην "Πληροφορική" πάλι, στην ενότητα "Σημειώσεις και ασκήσεις" μπήκε ένα εισαγωγικό δισέλιδο φυλλάδιο για τα Υπολογιστικά Φύλλα, σε μορφή pdf, που ελπίζουμε να βοηθήσει τους μαθητές της Β' τάξης στην πρώτη επαφή τους με το Excel αλλά και με το Calc.

20-01-2011...Μια μικρή προσθήκη στα "Downloads" της "Πληροφορικής". Πρόκειται για ένα ακόμα λογισμικό μετατροπής cda σε mp3, ένα θέμα που ενδιαφέρει αρκετούς από τους μαθητές μας τελικά.

09-01-2011... Ξεστολίσαμε το site και ανασκουμπωνόμαστε για τη νέα χρονιά. Καλή χρονιά σε όλους!

17-12-2010...Όπως κάθε χρόνο, ψιλοστολίσαμε το site και φέτος. Καλές γιορτές!

14-12-2010...Στην "Πληροφορική" θα βρείτε μια παρουσίαση η οποία έχει σαν τίτλο  Προστασία λογισμικού - Ιοί - Πειρατεία λογισμικού. Η παρουσίαση επεκτείνει την αντίστοιχη ενότητα του βιβλίου με πληροφορίες αλλά και μικρά Quiz.

5-12-2010...Μια εργασία, σε PowerPoint,  των μαθητών της Β΄ στα Γαλλικά : Περιγραφή ενός δωματίου. Θα τη βρείτε επιλέγοντας "Μαθητές" - "Εργασίες μαθητών".

25-11-2010... Κάτι για την Α΄ τάξη αυτή τη φορά. Στην "Πληροφορική" θα βρείτε μια παρουσίαση η οποία έχει σαν τίτλο  Γνωριμία με το Λογισμικό του υπολογιστή. Ελπίζουμε να τη βρείτε κατατοπιστική και χρήσιμή σαν  συμπλήρωμα της αντίστοιχης ενότητας του βιβλίου.

19-11-2010... Στην "Πληροφορική" (Βασικό μενού "Υλικό") και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σημειώσεις και Ασκήσεις" θα βρείτε μια εκτενή παρουσίαση για τα Πολυμέσα με πληροφορίες, Quiz και μια δραστηριότητα

16-11-2010...Μικρή αισθητική αλλαγή στο βασικό μενού με μετατροπή των κουμπιών σε rollover buttons.

12-11-2010... Στην "Πληροφορική" (Βασικό μενού "Υλικό") και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σημειώσεις και Ασκήσεις" θα βρείτε μια εκτενή παρουσίαση για τα Δίκτυα υπολογιστών με πληροφορίες, Quiz και θέματα για συζήτηση. Ελπίζουμε να τη βρείτε ενδιαφέρουσα.

05-11-2010... Κι άλλα εργαλεία γονικού ελέγχου από τη Microsoft αυτή τη φορά. Θα τα βρείτε στους "Συνδέσμους"  από το βασικό μενού αλλά και στην ενότητα Γονείς - επιλογή "Σχολείο" του βασικού μενού και πάλι.

02-11-2010... Στους "Συνδέσμους" προστέθηκε ένα δωρεάν εργαλείο γονικού ελέγχου το Κ9. Εμπλουτίστηκε επίσης η ενότητα "Γονείς" από το βασικό μενού "Σχολείο" με περισσότερες, χρήσιμες ελπίζουμε, πληροφορίες και συνδέσεις.

05-10-2010... Στις Μαθητικές σελίδες και συγκεκριμένα στην ενότητα "Δημοσιογραφική Ομάδα"  δημοσιεύουμε τις εντυπώσεις της μαθήτριας του Β3 Ευγενίας Σαλαμάνη από την εκδρομή του σχολείου μας στη Νέα Πέραμο Αττικής. Ελπίζουμε να δημοσιεύσουμε και άλλα ανεξάρτητα άρθρα μαθητών φέτος γιατί όπως έχουμε πει, αυτό το site είναι ανοικτό για όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.

02-10-2010... Ενημερώθηκε η λίστα του εκπαιδευτικού προσωπικού με τις τελευταίες αλλαγές και προστέθηκαν οδηγίες σύνταξης και δημοσίευσης κειμένων από τους μαθητές σε μορφή παρουσίασης σε Power Point (Βασικό Μενού - "Μαθητές".
Το site φιλοδοξεί πάντα να είναι συμμετοχικό. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συνδρομή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών αλλά και καθηγητών είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα αυτού του Δικτυακού τόπου.

26-09-2010... Καλή σχολική χρονιά!. Για αρχή ανανεώσαμε την η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας, (Βασικό μενού - "Καθηγητές"). Επίσης ενημερώθηκε η σελίδα που παρουσιάζει την τρέχουσα κατάσταση στο σχολείο μας και προστέθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας του σχολείου. ( Βασικό μενού "Σχολείο").
Ετοιμάζουμε διάφορα πράγματα για φέτος αλλά δε λέμε τίποτα πριν οργανωθούν και αρχίσει η υλοποίηση κάποιων από αυτά.  Σκοπός μας πάντως είναι να (ξανα) γίνει το site όσο πιο συμμετοχικό γίνεται.

 

   Επιστροφή