Στη σελίδα αυτή θα βρείτε συνδέσμους (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους.

Η επιλογή του κάθε δικτυακού τόπου είναι επώνυμη και τα σχόλια είναι μια περιληπτική περιγραφή του περιεχομένου του ή απλά μια ένδειξη του τι θα βρείτε εκεί.

        

Κατηγορίες Συνδέσμων
Λογισμικό - Downloads Προστασία - Συντήρηση Υπολογιστή - Γονικός Έλεγχος Εκπαιδευτικοί τόποι - Παιχνίδια κ.α. Εγκυκλοπαιδικά - Επιστημονικά Διάφορα - Χόμπι - Γενικού ενδιαφέροντος

 

Λογισμικό - Downloads

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Διεύθυνση

Γλώσσα

Ποιος την προτείνει

Πως την σχολιάζει

Ελληνικά, Αγγλικά, κλπ Χ. Μοτσενίγος Ένα εύχρηστο δωρεάν λογισμικό από το Google, το οποίο μας βοηθάει να τακτοποιήσουμε αλλά και να επεξεργαστούμε ως ένα βαθμό τις ψηφιακές φωτογραφίες που έχουμε στον υπολογιστή μας. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Αγγλικά Χ. Μοτσενίγος Για πολλούς αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας είναι εφάμιλλο του photoshop, με μόνη διαφορά ότι μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν.
Ελληνικά, Αγγλικά, κλπ Χ. Μοτσενίγος Λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Είναι ανοιχτού κώδικα, άρα προσφέρεται δωρεάν, και έχει πολλές δυνατότητες.
Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά κλπ. Χ.Μοτσενίγος Ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου (με επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, παρουσιάσεις, κλπ κλπ) που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το MS-Office και είναι εντελώς δωρεάν!!!
Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά κλπ. Χ.Μοτσενίγος Πρόκειται για το διάδοχο του Open Office, υποστηρίζει πλήρως ελληνικά με ορθογραφικό έλεγχο και διαβάζει όλα τα αρχεία του Microsoft Office 2007 – 2010 (docx, xlsx κλπ). Σαν λογισμικό Ανοικτού Κώδικα προσφέρεται δωρεάν και είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για μαθητές, ιδιώτες, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και επιχειρήσεις γενικά.
Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα και απροβλημάτιστα. Απλά κατεβάστε την κατάλληλη έκδοση για το Λειτουργικό σας σύστημα (Windows, Linux κλπ) και τελειώσατε.
Σημείωση: αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Open Office πρέπει να το απεγκαταστήσετε πριν προχωρήσετε σε εγκατάσταση του Libre Office
Mozilla Firefox, καλύτερο σερφάρισμα;  Ελληνικά, Αγγλικά και άλλες 23 γλώσσες. Χ Μοτσενίγος  Εναλλακτικός, δωρεάν Browser, που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις από τον Ιnternet Explorer των Windows. Τείνει να γίνει μόδα.
Ελληνικά, Αγγλικά και άλλες γλώσσες Χ Μοτσενίγος Μηχανή Αναζήτησης του Ιστού η οποία δεν αποθηκεύει ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό στοιχείο (IP, καταγραφή αναζητήσεων, χρονική στιγμή που έγινε η αναζήτηση) πράγμα που κάνουν οι άλλες Μηχανές Αναζήτησης. Επίσης δε μας φορτώνει τον υπολογιστή με cookies και άλλα τέτοια "ωραία". Είναι ασφαλής, αποτελεσματική και προστατεύει την ιδιωτικότητά μας, τι άλλο θέλουμε; Α, ναι προσφέρει ακόμα και κρυπτογράφηση SSL η οποία  είναι γνωστή ως ασφαλής κρυπτογράφηση επιπέδου υποδοχής και έχει ευρέως επαινεθεί από τους ειδικούς ασφαλείας ως ο πιο ασφαλής τρόπος για να σερφάρετε στο διαδίκτυο.
anim8or 
    
Αγγλικά Χ Μοτσενίγος Ένα πολύ ενδιαφέρον, φιλικό προς το χρήστη και ελαφρύ για τον υπολογιστή σας πρόγραμμα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών. Προσφέρεται δωρεάν για download, έχει εγχειρίδιο χρήσης και tutorials και άφθονη υποστήριξη. Αφορμή για την "ανακάλυψή" του υπήρξαν δυο μαθητές της Β' τάξης ο Βασίλης Χασιώτης και ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος στους οποίους και  εύχομαι να το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Προστασία - Συντήρηση του υπολογιστή - Γονικός έλεγχος

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Αν ο υπολογιστής σας έχει ήδη μολυνθεί από κάποιον ιό....

...και γνωρίζετε το όνομά του, αλλά δεν μπορεί το antivirus που έχετε να τον "καθαρίσει" μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:
  1ος τρόπος:  Δώστε στο Google τη φράση "virus removal tools". Μεταβείτε σε ένα από τα sites που θα βγουν στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Πολλές από τις εταιρείες κατασκευής antivirus (Panda, Bit Defender, AVG κλπ κλπ) δίνουν δωρεάν εργαλεία αφαίρεσης συγκεκριμένων ιών. Εντοπίστε τον ιό που προσέβαλλε το σύστημά σας. Κατεβάστε και εκτελέστε το εργαλείο αφαίρεσης. Τελειώσατε!
  2ος τρόπος: Μπορείτε να δοκιμάσετε το δωρεάν εργαλείο που προσφέρει το
Virus.gr ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες βήμα - βήμα. Το λογισμικό θα το βρείτε από την επιλογή "Βάση πληροφόρησης και προστασίας" και μετά επιλέξτε "Δωρεάν συλλογή αντιβιοτικών προγραμμάτων".
  Η βασική συμβουλή είναι να κρατάτε την ψυχραιμία σας, όχι βιαστικές κινήσεις και όχι πανικός! Το format είναι η τελευταία λύση όταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν αποτύχει.

Διεύθυνση

Γλώσσα

Ποιος την προτείνει

Πως την σχολιάζει

Ελληνικά Χ. Μοτσενίγος Αυτή η υπηρεσία προσφέρει δωρεάν online σάρωση (scanning) ενός αρχείου που έχετε στον υπολογιστή σας και υποψιάζεστε ότι μπορεί να είναι μολυσμένο. Φυσικά και έχουμε όλοι κάποιο antivirus, αλλά εδώ μιλάμε για σάρωση με πάνω από ...30 διαφορετικά antivirus προγράμματα! Στο θέμα "ανίχνευση ιών" ισχύει το "όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά".
Ελληνικά, Αγγλικά κ.α. Χ. Μοτσενίγος Δοκιμασμένο και αξιόπιστο δωρεάν λογισμικό, το οποίο σας βοηθάει να επιταχύνετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας, καθαρίζοντας μεταξύ άλλων και το μητρώο των Windows,  αλλά και να αυξήσετε τα επίπεδα ασφάλειας όταν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.
  Αγγλικά Χ. Μοτσενίγος  Λογισμικό δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας ολόκληρου του σκληρού σας δίσκου (μαζί με το Λειτουργικό Σύστημα, τις ρυθμίσεις κλπ). Δημιουργεί μια εικόνα του δίσκου και την αποθηκεύει όπου εσείς επιλέξετε, σε DVD, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο κλπ. Η freeware έκδοση είναι απόλυτα ικανοποιητική και απλή στη χρήση. Υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα δημιουργίας RESCUE CD σε LINUX, το οποίο δούλεψε χωρίς πρόβλημα σε PC με Windows XP SP2 , αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλου τύπου  RESCUE CD ακολουθώντας τις οδηγίες του λογισμικού, αρκεί να είστε online μια και θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε κάποια plugins.
 Άκρως απαραίτητο για επαναφορά του υπολογιστή σας μετά από ολική κατάρρευση του λόγω επίθεσης ιού, αστοχίας υλικού κλπ.
 
Συνίσταται ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν ακόμα κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας του δίσκου τους.
Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Ένα μικρό κι εύχρηστο πρόγραμμα για να παίρνετε αντίγραφα ασφαλείας (backup) αρχείων και φακέλων από το σκληρό σας δίσκο. Συνεργάζεται με CD, DVD, Flash memory, εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δεν κάνει συμπίεση αλλά είναι γρήγορο, απλό και ειδικά αν έχετε εξωτερικό σκληρό δίσκο πολύ χρήσιμο, αφού έχει και την επιλογή Compare - Mirror.
Antivir (δωρεάν Antivirus)) Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Αν δεν θέλετε να πληρώνετε για Norton, McAfee, Panda κλπ. Είναι , δωρεάν και προσφέρει βασική προστασία από ιούς.
AVG (δωρεάν Antivirus) Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Ένα αρκετά πλήρες πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών που προσφέρει ικανοποιητικό βαθμό ασφάλειας και έχει πολύ φιλικό προς το χρήστη μενού αλλά και αυτόματη ενημέρωση από το site της εταιρείας που το υποστηρίζει. 
Avast (δωρεάν Antivirus) Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Για αυτούς που τους αρέσει να "ψάχνονται", ιδού και ένα άλλο δωρεάν antivirus πρόγραμμα στοιχειώδους προστασίας που μπορείτε να κατεβάσετε  από το site της εταιρείας του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα registration όταν σας ζητηθεί και από εκεί και πέρα, όλα δουλεύουν ρολόι, ή έτσι ελπίζουμε! 
Panda Cloud (Δωρεάν Antivirus)

Ελληνικα, Αγγλικά κλπ Χ.Μοτσενίγος Σύμφωνα με τον κατασκευαστή "Το Panda Cloud Antivirus περιλαμβάνει τοπικό και απομακρυσμένο antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, ευρετικό (heurustic) έλεγχο και goodware cache, καταναλώνοντας μόνο κατά μέσο όρο 17 ΜΒ της μνήμης RAM και 50% της επίδρασης στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο." Φαίνεται να είναι εύχρηστο και ελαφρύ, ιδανικό δηλαδή  για φορητούς υπολογιστές. Μια συμβουλή μόνο: Όταν κάνετε "σάρωση" για ιούς καλύτερα να είστε online, το συγκεκριμένο antivirus αποδίδει πολύ καλύτερα έτσι.
Ελληνικα, Αγγλικά κλπ Χ.Μοτσενίγος Το spybot είναι ένα δωρεάν λογισμικό αφαίρεσης spyware το οποίο εκτελείται και ενημερώνεται χειροκίνητα. Καλό είναι να το ενημερώνετε μια φορά την εβδομάδα και κατόπιν να εκτελείτε μια σάρωση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ανεξάρτητα (και ενισχυτικά) από το antivirus λογισμικό που διαθέτετε.
Ελληνικά, Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Ένα από τα καλύτερα πρόσθετα (plug -ins) για όσους χρησιμοποιούν τον Firefox για περιήγηση στο Διαδίκτυο. Απαραίτητο βοήθημα για όλους, γονείς και παιδιά. Πληροφορίες επικινδυνότητας για το site που πρόκειται να επισκεφθείτε ή έχετε ήδη επισκεφθεί. Πόσο επικίνδυνο είναι, αν μπορείτε να κάνετε ασφαλή downloads από εκεί και πολλές άλλες ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Να είστε προσεκτικοί με τα "κίτρινα" sites. Αν πάλι ο advisor γίνει κόκκινος τότε είστε σε μια μάλλον επικίνδυνη δικτυακή τοποθεσία και πρέπει ή  να φύγετε από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορείτε ή να διαβάσετε προσεκτικά τους λόγους που έκαναν τον advisor να "κοκκινίσει" πριν κάνετε οτιδήποτε εκεί μέσα! Υπάρχει και έκδοση για τον Internet Explorer.

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ελληνικά Χ.Μοτσενίγος Το site της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 Από την αρχική σελίδα μεταβείτε μέσω του εικονιδίου "ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" σε μια ενότητα ιστοσελίδων που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε, μέσα από κουίζ, δραστηριότητες και έξυπνα μενού,  "τι τρέχει" με τα προσωπικά σας δεδομένα στο Διαδίκτυο. Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε, ποιες προφυλάξεις μπορούμε να πάρουμε και ποια είναι τα δικαιώματά μας αλλά και οι τρόποι αντίδρασης σε δυσάρεστες καταστάσεις που όμως είναι πια αρκετά συχνές.
 Μας ενδιαφέρει όλους!
Ελληνικά Χ.Μοτσενίγος Πολύ χρήσιμος, κατατοπιστικός αλλά και φτιαγμένος με φροντίδα και μεράκι, Διαδικτυακός τόπος που σαν σκοπό έχει να μάθει σε μικρούς και μεγάλους την ασφαλή περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και καλοφτιαγμένες διαδραστικές ιστορίες και κουίζ.
Ελληνικά Χ. Μοτσενίγος Γιατί το Internet πρέπει να είναι ασφαλές για όλους. Είναι και στο χέρι μας
Windows live family safety
Ελληνικά- Αγγλικά
 
Χ. Μοτσενίγος Εργαλεία γονικού ελέγχου από τη Microsoft

* Για Windows XP κάντε κλικ εδώ

* για Windows Vista και Windows 7  κάντε κλικ εδώ

Ελληνικά 49ο Γυμνάσιο Αθήνας Ενημέρωση μαθητών και κηδεμόνων σε θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Αγγλικά Χ. Μοτσενίγος Δωρεάν λογισμικό γονικού ελέγχου. Το κατεβάζετε, κάνετε εγγραφή δίνοντας μια διεύθυνση e-mail και σας αποστέλλεται ο κωδικός χρήσης.
Από κει και πέρα μπορείτε να το ρυθμίσετε με αρκετούς τρόπους από απαγόρευση κάποιων τοποθεσιών στο Διαδίκτυο, μέχρι απλή καταγραφή (monitoring) των τοποθεσιών που δέχτηκαν επίσκεψη από τον υπολογιστή σας.
 Αν γίνει προσπάθεια απεγκατάστασης χωρίς τον κωδικό σας ειδοποιεί μέσω e-mail. Σας ειδοποιεί επίσης αν γίνει προσπάθεια σπασίματος του κωδικού του. Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά καλό δωρεάν εργαλείο γονικού ελέγχου.

Εκπαιδευτική Κοινότητα

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Διεύθυνση

Γλώσσα

Ποιος την προτείνει

Πως την σχολιάζει

Ελληνικά Χ Μοτσενίγος Μια προσπάθεια να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Για να προχωρήσει είναι απαραίτητη η συμμετοχή των μαθητών μας βέβαια.
Ελληνικά Χ Μοτσενίγος Εκπαιδευτικό λογισμικό σε συμπιεσμένη μορφή για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Περιλαμβάνει πολλά από τα μαθήματα του Γυμνασίου όπως Γεωλογία, Αγγλικά, Ιστορία, Χημεία, Γαλλικά, Πληροφορική κ.α.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά κλπ Μ. Παπαγεωργίου - Χ. Μοτσενίγος Ανοίξτε τους ορίζοντές σας.
Μονοθέσιο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελληνικά Χ Μοτσενίγος Μια πολύ αξιόλογη, και αισθητικά και λειτουργικά, προσπάθεια.
Ελληνικά Αθανασίου Γιώργος Πύλη για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ο πτυχιούχος!! Ελληνικά Χ.Μοτσενίγος Παίξτε online παιγνίδι γνώσεων και ενημερωθείτε για εκπαιδευτικά θέματα.
Ελληνικά Χ Μοτσενίγος Πάρα πολύ καλό site, με χιούμορ, φινέτσα αλλά και ουσία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα ιδιαίτερα σε όσους νομίζουν ότι δεν τα πάνε καλά με το Διαδίκτυο και την τεχνολογία. Μπορεί να δουν τα πράγματα με άλλο μάτι.  

Εγκυκλοπαιδικά - Επιστημονικά θέματα

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Διεύθυνση

Γλώσσα

Ποιος την προτείνει

Πως την σχολιάζει

Τεχνητή Νοημοσύνη (;!) Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά κλπ κλπ Παπαγεωργίου Μάρθα Πολύ ενδιαφέρον πείραμα νευρωνικών δικτύων και ταυτόχρονα διασκεδαστικό παιγνίδι με μια Τεχνητή νοημοσύνη. Δοκιμάστε το.
Η ..απλή Φυσική σωματιδίων Ελληνικά Χ.Μοτσενίγος Οι Έλληνες Φυσικοί εκλαϊκεύουν τη Φυσική Σωματιδίων, όπως αυτή εξελίσσεται στο μεγαλύτερο κέντρο ερευνών του κόσμου το CERN. Αξίζει να το δείτε!
Πες μου πως λειτουργεί Αγγλικά Μ.Θεοδοσιάδου Μάθετε τον τρόπο λειτουργίας όποιου πράγματος σας κατέβει στο κεφάλι!
Απαντήσεις Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Αν είστε φιλομαθής νέος-α τότε αυτό είναι το site που πρέπει να επισκεφθείτε. Απαντήσεις για όλα και για όλους (τους αγγλομαθείς δυστυχώς)
Britannica Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Πάντα αξιόπιστη και διαρκώς ενημερωμένη εγκυκλοπαίδεια 

Διάφορα - Χόμπι - Γενικού ενδιαφέροντος

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Διεύθυνση

Γλώσσα

Ποιος την προτείνει

Πως την σχολιάζει

Μετεωρίτες!!! Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Υπολογίστε μόνοι σας τις καταστροφικές επιπτώσεις της σύγκρουσης ενός μετεωρίτη με τη Γη!!
Σεισμοί!!! Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στον ταλαίπωρό μας πλανήτη.
Φωτογραφία Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος Για τον ερασιτέχνη αλλά και τον επαγγελματία φωτογράφο.
Οι Γλώσσες του Διαδικτύου Όλες(;!) Χ.Μοτσενίγος Γιατί το Διαδίκτυο πρέπει να είναι πολύγλωσσο τελικά.
 Στίχοι τραγουδιών Αγγλικά Μ.Διαμαντάκη Μηχανή Αναζήτησης για στίχους τραγουδιών και όχι μόνο.
Εφημερίδες online Όλες(;!) Χ.Μοτσενίγος Οι εφημερίδες όλου του κόσμου τώρα είναι μόνο ένα "κλικ" μακρυά!
Τι τραγουδούσαν όταν γεννήθηκα; Αγγλικά Χ Μοτσενίγος Βρείτε ποιο κομμάτι ήταν στα charts τη μέρα που γεννηθήκατε!
Metacrawler  Αγγλικά Χ.Μοτσενίγος  Η Απόλυτη Μηχανή Αναζήτησης; Δοκιμάστε το και αποφασίστε μόνοι σας. Η λειτουργία του στηρίζεται στο ότι ψάχνει μέσω των άλλων γνωστών Μηχανών Αναζήτησης και παρουσιάζει το συνδυασμό των αποτελεσμάτων. Με τα Ελληνικά πάντως δεν τα πάει και πολύ καλά. Όπως και να' χει σε καμία περίπτωση μην κατεβάσετε το toolbar!

Επιστροφή                   Αρχή σελίδας