Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2012-2013

21-05-2013... Αγγεία Κλασικής Εποχής Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο μάθημα των καλλιτεχνικών προσέγγισαν, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Πουλοπούλου Ευγενίας, με διαφορετικό τρόπο τα αγγεία της Κλασικής Εποχής. Θα το βρείτε από την επιλογή  "Μαθητές - Εργασίες"

30-04-2013... Νέα δημοσίευση από την κ. Γεωργία Μιχοπούλου με θέμα  τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επιλογή "Υλικό" - "Ιστορία". Η παρουσίαση περιέχει πολύ υλικό και πληροφορίες αλλά και πολλά ηχητικά αποσπάσματα. Μπορεί να προβληθεί είτε σε Flash, είτε σε PowerPoint.

28-04-2013... Από το μενού "Μαθητές - Εργασίες" μπορείτε να παρακολουθήσετε  την παρουσίαση σε Flash, μιας "αυτοπαρουσίασης" των  μαθητών της Α΄  τάξης με τον τίτλο  Se Presenter. Η εργασία έγινε στο μάθημα των Γαλλικών,  υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας των Γαλλικών κ. Μάρθας Παπαγεωργίου.
Επίσης στη "Μουσική" - ¨από την επιλογή "Υλικό", θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις για το μήνα Μάιο καθώς και το αφιέρωμα στο συνθέτη του μήνα που αυτή τη φορά είναι ο Β.Ι. Τσαϊκόφσκι. Από την κ. Αγάπη Πολυμεροπούλου, καθηγήτρια Μουσικής στο Γυμνάσιό μας.

27-04-2013... Νέα τεράστια, και μεγαλειώδης θα έλεγα, δημοσίευση από την κ. Γεωργία Μιχοπούλου με θέμα την  Ελλάδα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επιλογή "Υλικό" - "Ιστορία". Η παρουσίαση μπορεί να προβληθεί είτε σε Flash, είτε σε PowerPoint.

26-04-2013.. Επαναληπτικές Ασκήσεις στο Microworlds Pro και οι Λύσεις των Ασκήσεων!
Επιλογή "Υλικό - Πληροφορική - Σημειώσεις και Ασκήσεις" στο τέλος της σελίδας.

23-04-2013... Δημοσίευση από την κ. Γεωργία Μιχοπούλου σχετικά με την Τέχνη στους Κλασσικούς χρόνους. Επιλογή "Υλικό" - "Ιστορία". Η παρουσίαση μπορεί να παρακολουθηθεί είτε σε Flash, είτε σε PowerPoint.

21-04-2013... Από το μενού "Μαθητές - Εργασίες" μπορείτε να παρακολουθήσετε  την παρουσίαση σε Flash, μιας εργασίας μαθητών της Β΄ τάξης με τον τίτλο  Mon chanteur. Η εργασία έγινε στο μάθημα των Γαλλικών,  υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας των Γαλλικών κ. Μάρθας Παπαγεωργίου
Επίσης στα "Γαλλικα", από την επιλογή "Υλικό" προστέθηκαν δυο νέα αρχεία με χρήσιμο υλικό: Το Le passé composé  και το Une révision agréable ! (Futur)

20-04-2013...Διπλή δημοσίευση από τις κ. Μιχοπούλου Γεωργία και Παπαγεωργίου Μάρθα, ενός Επαναληπτικού Φύλλου Εργασίας στην Ιστορία για την Α΄ Τάξη.
 Σε ξεχωριστή δημοσίευση προσφέρονται και οι λύσεις του Φύλλου.
Επιλογή "Υλικό" - "Ιστορία"

19-04-2013...Εγκαινιάστηκαν τα  "Νέα Ελληνικά" στην ενότητα "Υλικό", με μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση επαναληπτικών ασκήσεων για την Α΄ Γυμνασίου από την κ. Μιχοπούλου.

8-04-2013...  Στην  "Μουσική" -  ενότητα "Υλικό", θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις για το μήνα Απρίλη από την κ. Αγάπη Πολυμεροπούλου, καθηγήτρια Μουσικής στο Γυμνάσιό μας.
Στην "Πληροφορική - Ασκήσεις και Σημειώσεις" προστέθηκε μια πολύ καλή και χρήσιμη δημοσίευση των συναδέλφων του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου. Πρόκειται για Μαθήματα Logo στο Microworlds Pro στο Youtube.

30-03-2013... Στην "Πληροφορική" -"Σημειώσεις - Ασκήσεις", θα βρείτε ένα νέο Online Test πάνω στα Πολυμέσα  
Αυτό το μήνα κάναμε ρεκόρ δημοσιεύσεων!

25-03-2013... Στους "Μαθητές" - "Δημοσιογραφική Ομάδα", θα βρείτε ένα άρθρο για την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

19-03-2013... Στην "Πληροφορική" -"Σημειώσεις - Ασκήσεις", θα βρείτε μια νέα δημοσίευση η οποία αφορά στις βασικές έννοιες των  Πολυμεσικών εφαρμογών.

14-03-2013... Εγκαινιάστηκε η "Γεωγραφία" στην ενότητα "Υλικό", ελπίζουμε ότι θα εμπλουτιστεί σύντομα.

12-03-2013... Εγκαινιάστηκε η "Μουσική" στην ενότητα "Υλικό", με πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις από την κ. Αγάπη Πολυμεροπούλου, καθηγήτρια Μουσικής στο Γυμνάσιό μας.

11-03-2013... Νινέτ  (αρχείο PDF) Για την εργασία συνεργάστηκαν οι μαθητές: Γεράνιος Απόστολος, Γκιάτη Ελευθερία, Γραβαρης Βασίλειος, Ζαραβίνου Ιωάννα, Ζαραβίνου Χρυσούλα στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας υπό της επίβλεψη της φιλολόγου κ. Γεωργίας Μιχοπούλου

10-03-2013... Ο Μικρός Πρίγκηπας  (αρχείο PDF) Για την εργασία συνεργάστηκαν οι μαθήτριες: Γαλλώνη Κάλλι, Ζέρβα Κατερίνα, Καραμάνου Νικολέττα, Κολλύρη Φαίη στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας υπό της επίβλεψη της φιλολόγου κ. Γεωργίας Μιχοπούλου

09-03-2013... Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες  Εργασία των μαθητριών Κυδωνάκη Εμμανουέλλας και Θεολόγου Νεφέλης (αρχείο PDF), στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας υπό της επίβλεψη της φιλολόγου κ. Γεωργίας Μιχοπούλου

08-03-2013... Τα 39 στοιχεία βιβλίο πρώτο  Εργασία των μαθητών Αλεβιζόπουλου Λεωνίδα, Γκίνη Μάριο, Ζαρζούρ - Κουκάκη Ιάσονα (αρχείο PDF), στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας υπό της επίβλεψη της φιλολόγου κ. Γεωργίας Μιχοπούλου. Θα το βρείτε στην επιλογή "Μαθητές - Εργασίες".

06-03-2013... Εγκαινιάστηκε η "Φυσική" στην ενότητα "Υλικό". Ελπίζουμε ότι σιγά - σιγά θα εμπλουτιστεί με Σημειώσεις, άρθρα, quiz κλπ.

05-03-2013... Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν: Εργασία της μαθήτριας Γαλώνη Καλλιόπης (αρχείο PDF), στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας υπό της επίβλεψη της φιλολόγου κ. Γεωργίας Μιχοπούλου. Θα το βρείτε στην επιλογή "Μαθητές - Εργασίες".

23-02-2013... Ξεκινώντας από το "Υλικό" στο βασικό μενού, επιλέξτε  "Πληροφορική" -  "Σημειώσεις και Ασκήσεις". Στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε ότι  δημοσιεύθηκε η βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού κυνήγι σκύλου - γάτας.
Εκτός από το να παίξετε το παιχνίδι μπορείτε να δείτε και τον κώδικα κατασκευής του. Μην ξεχνάτε ότι για να "τρέξει" η εφαρμογή πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το σχετικό plugin στο φυλλομετρητή σας. Οδηγίες υπάρχουν στη σελίδα που τρέχει το παιχνίδι.
Για τις εφαρμογές του Microworlds και μόνο, συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε τον Internet Explorer γιατί σε αυτόν το φυλλομετρητή είναι πολύ πιο εύκολη η εγκατάσταση του plugin.
 Καλή διασκέδαση!

10-2-2013... Ανανεώθηκε, για μια ακόμα φορά, ο πίνακας με τις ώρες που δέχονται οι καθηγητές τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολίου μας.

31-01-2013... Μια ακόμα δημοσίευση από την κ. Μιχοπούλου σχετικά με την Τέχνη στην Αρχαϊκή εποχή. Επιλογή "Υλικό" - "Ιστορία"

30-12-2012... Η χρονιά κλείνει με μάλλον πανηγυρικό τρόπο για το site μας. Εγκαινιάστηκε η Ιστορία (από την επιλογή "Υλικό" του βασικού μενού) και μάλιστα με τρεις παρουσιάσεις σε PowerPoint και άλλες τόσες σε Flash.
 
Από την φιλόλογό μας κ. Μιχοπούλου Γεωργία, για τους μαθητές της Α΄ τάξης - και όχι μόνο - με αγάπη!

14-11-2012... Ενημερώθηκε ο πίνακας με τις ώρες που δέχονται οι καθηγητές τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολίου μας.

24-10-2012. Προστέθηκαν μερικά ακόμα ονόματα καθηγητών στην ενότητα "Καθηγητές". Πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα (!) ελλείψεις όπως θα διαπιστώσετε.

10-10-2012. Ενημερώθηκε ο κατάλογος βιβλίων της Σχολικής Βιβλιοθήκης  με πάνω από 30 νέα βιβλία!

2-10-2012. Στην ενότητα "Μαθητές - Αθλήματα" δημοσιεύθηκε ένα ενδιαφέρον άρθρο του μαθητή Γεράνιου Απόστολου για τους πρώτους (σύγχρονους) Ολυμπιακούς Αγώνες,

1-10-2012. Ενημερώθηκε η ενότητα "Καθηγητές" με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2012-2013. Προφανώς ο κατάλογος δεν είναι ακόμα πλήρης. Ελπίζουμε ότι εν καιρώ θα συμπληρωθούν όλα τα κενά ώστε να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο.

   Επιστροφή