Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος
 2004-2005

24-08-2005...Στους ¨Συνδέσμους" προστέθηκε η διεύθυνση μιας e-Πύλης για την Παιδεία, οι "Γέφυρες Παιδείας" . Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο, φιλόδοξο αλλά και ολοκληρωμένο site που αξίζει να επισκεφθείτε.

22-07-2005... Αφού σας αφήσαμε για λίγες μέρες χωρίς δημοσκόπηση, επανερχόμαστε με μια καινούρια σειρά ερωτημάτων. Το θέμα που τίθεται δεν είναι και το απλούστερο και μάλλον δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά, παρόλα αυτά μια πρώτη προσέγγιση μπορεί να γίνει και αν υπάρξει ανταπόκριση ίσως συνεχίσουμε το διάλογο με πιο... διαδραστικούς τρόπους και μέσα!

15-07-2005...Αφαιρέσαμε τη δημοσκόπηση σχετικά με την αύξηση κατά μια ώρα του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο από το σχολικό έτος 2005-2006 . Συνολικά είχαμε 352 ψήφους. 61 ήταν υπέρ του μέτρου, 23 θα προτιμούσαν τη διδασκαλία Κυκλοφοριακής Αγωγής, 94 προτιμούσαν να αυξηθούν οι ώρες σε θετικής κατεύθυνσης μάθημα, 22 προτιμούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, χωρίς καμία αλλαγή και τέλος  152 ψήφισαν υπέρ της διδασκαλίας της Σεξουαλικής Αγωγής στο Γυμνάσιο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

15-06-2005...Μικρές διορθώσεις εδώ κι εκεί, αισθητικής κυρίως φύσεως και βέβαια η ανακοίνωση του Schoolwave στην εισαγωγική σελίδα. Προσπαθήστε να μην το χάσετε!

05-06-2005...Αν και η χρονιά έχει ουσιαστικά τελειώσει, βρήκαμε κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από την επίσκεψή των μαθητών της Β' τάξης στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τις οποίες και δημοσιεύουμε στην επιλογή "Φωτογραφίες" των "Μαθητικών Σελίδων"

25-05-2005...Η Ελένη αποχαιρετά τη σχολική χρονιά με ένα ακόμα ταξιδιωτικό άρθρο στη μαγευτική Ελβετία. Θα το βρείτε στα "Ταξίδια" των "Μαθητικών σελίδων". Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και κάποια από τα μέλη του πληρώματος θα μας εγκαταλείψουν για να πάνε σε άλλο σκαρί, να αρμενίσουν σε άλλα πέλαγα. Καλή συνέχεια σε όλους και ειδικά στα παιδιά του Γ1 που δίχως τη συμμετοχή τους αυτό το ταξίδι δεν θα είχε καν αρχίσει.

17-05-2005...Μια ακόμα παρουσίαση βιβλίου από τη Λορένα Μπεκιράι που θα βρείτε επιλέγοντας "Βιβλίο", μέσα από τις "Μαθητικές Σελίδες". Μπορείτε φυσικά να δείτε και συγκεντρωμένα όλα τα βιβλία που έχουν παρουσιαστεί στην επιλογή "βιβλία που αγαπήσαμε".

14-05-2005...Δείτε μια πλούσια σε φωτογραφικό υλικό εργασία των παιδιών του Α2, Α3, Α4 που έχει σα θέμα τον Μυκηναϊκό και Κυκλαδικό πολιτισμό. Η εν λόγω εργασία βρίσκεται στην ενότητα "Εργασίες" των "Μαθητικών Σελίδων" Επίσης ρίξτε και μια ματιά στους "Συνδέσμους" γιατί όλο κάτι προσθέτουμε κι εκεί.

11-05-2005...Όπου ο θρυλικός συνεργάτης μας Θανάσης Αποστολάκης επιστρέφει με ένα τριπλό μπαράζ...Λοιπόν έχουμε και λέμε: Κριτική μιας κλασσικής ταινίας στην ενότητα "Θέατρο-Κινηματογράφος", αφιέρωμα στους U2, το μεγάλο συγκρότημα από την Ιρλανδία, στην ενότητα "Μουσική" και τέλος κι άλλες τρελές φωτογραφίες στην επιλογή "Φωτογραφίες" του βασικού μενού. Από το Θανάση με αγάπη για όλους εσάς! 

05-05-2005....Στη "γωνιά του βιβλίου" των "Μαθητικών Σελίδων", διαβάστε μια νέα παρουσίαση ενός αξιόλογου βιβλίου της Άλκης Ζέη από τη Ειρήνη Παππά του Α3

03-05-2005...Καλό μήνα! Ελπίζουμε να περάσατε καλά τις διακοπές του Πάσχα. Εμείς ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στον ποιητή και ναυτικό Νίκο Καββαδία, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο πιστεύουμε την ενότητα "Ποίηση" της επιλογής "Βιβλίο" των "Μαθητικών Σελίδων"

20-04-2005...Προστέθηκαν ανέκδοτα και τρελές φωτογραφίες, τα μεν πρώτα στις Μαθητικές σελίδες", οι δε φωτογραφίες στην αντίστοιχη επιλογή του βασικού μενού. Επίσης οι μαθητές του Α3 παρουσιάζονται με ...φινετσάτο τρόπο. Την παρουσίαση θα βρείτε στην ενότητα "Εργασίες" των "Μαθητικών σελίδων". Ελπίζουμε σύντομα να την εμπλουτίσουμε και με φωτογραφίες των παιδιών. Για το μέλλον σας επιφυλάσσουμε αρκετά πράγματα που έχουμε στα σκαριά· υπομονή, το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

09-04-2005...Μετά από μια σχετικά μεγάλη περίοδο απουσίας επιστρέφουμε δριμύτεροι. Η απουσία οφειλόταν καθαρά σε τεχνικά προβλήματα αλλά τώρα που ξεπεράστηκε δημοσιεύουμε μαζεμένο όλο το υλικό που το φιλότιμο πλήρωμά μας ετοίμαζε όλες αυτές τις μέρες. Λοιπόν κατ' αρχήν έχουμε το παιγνίδι του μήνα Φεβρουαρίου από τον Τηλέμαχο Αλεξίου στην ενότητα "Videogames" των "Μαθητικών σελίδων". Στην ενότητα "Μουσική" μπορείτε να δείτε "Στίχους τραγουδιών" που βρήκε για σας η Μαργαρίτα Ροντογιάννη. Επίσης προστέθηκαν κάποιοι ενδιαφέροντες σύνδεσμοι (links), τόσο στην ενότητα "Βιβλίο - σύνδεσμοι για το βιβλίο" των ¨Μαθητικών σελίδων", όσο και στην ενότητα "Σύνδεσμοι" του αρχικού μενού. Ελπίζουμε να σας αποζημιώσαμε κάπως για την αναμονή...

26-03-2005....Η Μαριάννα μοιράζεται μαζί μας τους προβληματισμούς της για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα. Αναζητείστε το στα "Κείμενα - Απόψεις" των "Μαθητικών σελίδων"

25-03-2005...Από την Ελένη μια ακόμα ξενάγηση ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Απολαύστε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στα Χανιά. Θα το βρείτε στα "Ταξίδια" των "Μαθητικών σελίδων"

23-03-2005...Διαβάστε το αφιέρωμα στον "Άρχοντα των δακτυλιδιών" από τον Παύλο Αποστολάκη. Μια εκτενής και πλούσια σε φωτογραφικό υλικό αναφορά στην κινηματογραφική μεταφορά της τριλογίας των βιβλίων του Τόλκιν από τον Πήτερ Τζάκσον . Θα το βρείτε στην ενότητα "Θέατρο - Κινηματογράφος" των "Μαθητικών σελίδων".

20-03-2005...Στην ενότητα "Δημοσιογραφική Ομάδα" των "Μαθητικών σελίδων" θα βρείτε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ασημάκης Αλεξίου στη Μαργαρίτα Ροντογιάννη.

15-03-2005...Η Μαριάννα πλούτισε τη συλλογή μας με τρελές φωτογραφίες που θα βρείτε στην επιλογή "Φωτογραφίες" από το κύριο μενού επιλογών, ενώ η Ελένη συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους. Αυτή τη φορά προορισμός μας είναι η καταπράσινη πατρίδα του θεού Πάνα, η Αρκαδία. Θα τη βρείτε στην επιλογή "Ταξίδια" των "Μαθητικών σελίδων".

14-03-2005...Με χαρά παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη εργασία με συνταγές φαγητών στα Γαλλικά από τα παιδιά της Β' τάξης. Όλοι οι ...γαλλομαθείς καλοφαγάδες σπεύσατε!! Ελπίζουμε να σας ανοίξαμε την όρεξη και για φαγητό αλλά και για Γαλλικά! Ο μίνι τσελεμεντές μας βρίσκεται στις "εργασίες" των "Μαθητικών σελίδων". Ανανεώθηκε και το βιογραφικό της Ελένης Θεοδώρου μέλους της συντακτικής μας ομάδας και συγγραφέως πλείστων ταξιδιωτικών αφιερωμάτων ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό! Η Ελένη αποφάσισε να μας φιλοδωρήσει και με μια φωτογραφία της αυτή τη φορά.

07-03-2005...Προσθέσαμε δύο links στην ενότητα σύνδεσμοι, ένα ραδιοφωνικό και ένα εγκυκλοπαιδικό. Επίσης συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε "Απόψεις μαθητών για το βιβλίο" από την επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών σελίδων". Διαβάστε την "άποψη" της Φένιας Χριστοπούλου. Αυτά τα ολίγα για σήμερα...

05-03-2005...Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας. Από την Ελένη Θεοδώρου, απολαύστε μια περιήγηση στη μακρινή Φινλανδία, μια δουλειά προσεγμένη και πλούσια η οποία απαίτησε πολύ κόπο και για να γραφτεί αλλά και για να δημοσιευτεί στον ιστό. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μη σας απογοητεύσει. Θα τη βρείτε φυσικά, στα "Ταξίδια" των "Μαθητικών Σελίδων".

04-03-2005...Προστέθηκε το βιογραφικό της Μαργαρίτας στην "Ομάδα" του Δικτυακού μας τόπου καθώς και κάποιες φωτογραφίες του Παύλου Απόστολάκη στις "Φωτογραφίες" των "Μαθητικών σελίδων". Στην "ουρά" περιμένουν μεγάλα άρθρα συνεργατών μας, αλλά λόγω στενότητας χρόνου πρέπει να δείξετε λίγη υπομονή και κατανόηση μέχρι να καταφέρουμε να τα δημοσιεύσουμε στον ιστό.

01-03-2005...Σαν γνήσιοι ναυτικοί συνεχίζουμε το ταξίδι μας κι αυτή τη φορά το λιμάνι που πιάσαμε για λίγο είναι σε ένα όμορφο νησί του Αιγαίου. Διαβάστε το άρθρο για την ακριτική Σάμο, (επιλογή "Ταξίδια" στις "Μαθητικές σελίδες") γραμμένο με πολύ μεράκι από το νέο μας συνεργάτη Στρατή Βασιλάκη από το Β1. Βέβαια επειδή οι ώρες κυλάνε δύσκολα όταν είσαι εν πλω διαβάζουμε και κανένα βιβλίο και καταθέτουμε τις απόψεις μας όπως η Ελένη Σκαρλάτου του Α4 στη "Γωνιά του βιβλίου" - "Απόψεις Μαθητών για το βιβλίο".  Καλό μήνα σας ευχόμαστε! 

27-02-2005....Δύσκολές θάλασσες αρμενίζουμε αυτό τον καιρό. Ύφαλοι και σκόπελοι διαδοχικών διαγωνισμάτων για το ταλαίπωρο πλήρωμά μας και κάποιες προσωπικές φουρτούνες του υπεύθυνου του Δικτυακού Τόπου μας έχουν ρίξει λίγο εκτός πορείας. Πάντως μην διαμαρτύρεστε, παρά τις δύσκολες συνθήκες σας φέραμε μαργαριτάρια, έστω και τεχνητά. Θα τα βρείτε στις "Εργασίες" των "Μαθητικών Σελίδων". Ελπίζουμε να φυσήξουν ούριοι άνεμοι σύντομα....

20-02-2005...Η επιλογή "Ταξίδια" των "Μαθητικών Σελίδων", απέκτησε εισαγωγική σελίδα, μιας και η Ελένη Θεοδώρου πρόσθεσε ένα ακόμα ταξιδιωτικό άρθρο στο ενεργητικό της. Έτσι μετά το άρθρο για την Κάρυστο, έγραψε ένα εκτενέστατο και πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό άρθρο για την Ήπειρο. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

19-02-2005...Εγκαινιάστηκε και η ενότητα "Κόμιξ" στις "Μαθητικές σελίδες" με ένα άρθρο του Τηλέμαχου Αλεξίου για τον Αρκά, ένα δημιουργό που συντρόφεψε και συντροφεύει γενιές και γενιές νεοελλήνων κάθε ηλικίας. Μια μικρή πικρία και κάποιες αιχμές, σχετικά με τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίες  υπάρχουν στο άρθρο, θα αντιμετωπιστούν  με κατανόηση αν ληφθεί υπόψη η ηλικία του αρθρογράφου, που μόλις τώρα αρχίζει να ξεδιαλύνει τον τρόπο που δουλεύει ο "κόσμος των μεγάλων". Αυτό που πρέπει να επαινεθεί είναι το ότι επικοινώνησε με τον δημιουργό και δεν αυθαιρέτησε κάνοντας του κεφαλιού του όπως πράττουν πολλοί από τους ενήλικες "συναδέλφους" του, αδιαφορώντας για τους πάντες και τα πάντα.

16-02-2005...Στη σελίδα "η γωνιά του βιβλίου" των "Μαθητικών σελίδων" θα βρείτε μια παρουσίαση του Νησιού των θησαυρών, το οποίο αποτελεί την πρώτη και ελπίζουμε όχι και την τελευταία δουλειά της Ελένης Μόκα του Α3.Φυσικά το βιβλίο προστέθηκε και στα "βιβλία που αγαπήσαμε". 

15-02-2005...Μετά από μια μακρά δοκιμαστική περίοδο, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την online δημοσκόπηση στην αρχική σελίδα του δικτυακού μας τόπου, με κάτι λιγότερο... ουδέτερο. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη γνώμη και τη συμμετοχή σας.

14-02-2005...Εγκαινιάστηκε η σελίδα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ). Ο ΣΕΠ είναι γίνεται στη Γ΄ Γυμνασίου από τον κ. Κ. Κουβαρδά. Λεπτομέρειες και κάποιο πρώτο δείγμα της δουλειάς που γίνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Υλικό"- ΣΕΠ".

12-02-2005...Η Μαργαρίτα Ροντογιάννη επιβιβάστηκε στο σκαρί μας αυξάνοντας κι άλλο τον αριθμό των παιδιών από τη Β΄ τάξη που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Το άρθρο της "Συνέντευξη με έναν κυνηγό", το οποίο θα βρείτε στην ενότητα "Δημοσιογραφική ομάδα" των "Μαθητικών σελίδων", έχουμε την υποψία ότι θα συζητηθεί πολύ. Καλώς μας βρήκες και σε βρήκαμε Μαργαρίτα!

11-02-2005...Η Στέλλα ανέλαβε να διαβάσει την πυξίδα που καθοδηγεί τη ρότα της καρδιάς και της ζωής μας και το αποτέλεσμα θα το βρείτε στην ¨Πυξίδα του έρωτα", στα "Κείμενα-Απόψεις" των "Μαθητικών Σελίδων". Φροντίζουμε βλέπετε να μην χάσετε το στίγμα σας στο χάρτη.

09-02-2005...Ο Τηλέμαχος ανανεώνει το Top 10 για τα videogames και διαλέγει και το καλύτερο παιγνίδι για τον  Ιανουάριο. Η νέα ...επέλαση του δαιμόνιου game tester μας ανάγκασε να τροποποιήσουμε, προς το καλύτερο ελπίζουμε, τη δομή της ενότητας videogames στις "Μαθητικές Σελίδες". 

06-02-2005...Στα "Ανέκδοτα" των "Μαθητικών Σελίδων" θα βρείτε τις "Τρελές Οδηγίες Χρήσης", από τον Θανάση Αποστολάκη. Έγιναν και κάποιες μικρές προσθήκες και διορθώσεις στα "Φύλλα Υπολογισμών" στην "Πληροφορική" (επιλογή "Υλικό").

05-02-2005...Διαβάστε την "Επιφανειακή ομορφιά", ένα κείμενο της Μαριάννας, που θα βρείτε στις "Μαθητικές Σελίδες", στην ενότητα "Κείμενα - Απόψεις"

02-02-2005...Μικρές προσθήκες και βελτιώσεις. Στους "Συνδέσμους" προστέθηκε το URL ενός ακόμα πολλά υποσχόμενου peer to peer site και το όνομα αυτού limewire. Όποιος/α "κατεβάζει" διάφορα από το Ίντερνετ ας του ρίξει μια ματιά. Στο άρθρο για το Τζούντο που δημοσιεύσαμε προ ημερών προστέθηκε ένας ενδιαφέρων επίλογος. Τέλος βάλαμε και μερικές ακόμα φωτογραφίες στις "Μαθητικές Σελίδες". 

30-01-2005...Και ξαφνικά επιβιβάστηκε στο σκαρί μας ένα τσούρμο από μαθητές της Α΄ τάξης!! Μια ομάδα παιδιών του Α3 ετοίμασε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα εργασία - αυτοσχεδιασμό πάνω στην α΄ ραψωδία της Οδύσσειας. Την ονομάσαμε "Δούρειος Ίππος εξπρές" και θα τη βρείτε στις "Εργασίες" των "Μαθητικών Σελίδων". Μην παραλείψετε να διαβάσετε αυτά που γράφουν τα παιδιά. Ακόμα...η Λορένα Μπεκιράι από το Α3, ετοίμασε και παρέδωσε προς τέρψη αλλά και ενημέρωση των σινεφίλ μια κριτική για ταινίες μικρού μήκους. Θα την βρείτε (που αλλού;) στην ενότητα "Κινηματογράφος - Θέατρο" των "Μαθητικών Σελίδων". Καλωσορίσατε παιδιά!!!

29-01-2005...Δείτε στα "Γαλλικά", ασκήσεις γραμματικής για τους μαθητές της Α' τάξης. Αν πάλι προτιμάτε κάτι διαφορετικό, πηγαίνετε στην ανταπόκριση του Θανάση από τη συναυλία αγάπης στο ΟΑΚΑ για τα θύματα του φονικού τσουνάμι. Θα τη βρείτε στις "Μαθητικές Σελίδες", στην ενότητα "Δημοσιογραφική ομάδα". Δική μας συμβουλή... δείτε τα και τα δύο!!!

25-01-2005...Η Μαρίνα πήρε τη σκυτάλη από τη Μαριάννα και ... επιστρέφει με ένα άρθρο για τα Τσουνάμι και τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφτεί τα τελευταία χρόνια. Όπως βλέπετε το πλήρωμα του δικτυακού μας σκαριού, δεν ατενίζει τη θάλασσα των bytes με σταυρωμένα τα χέρια. Τα παιδιά δουλεύουν ακατάπαυστα. 

24-01-2004...Εγκαινιάσαμε την ενότητα "Ταξίδια" στις "Μαθητικές σελίδες" με μια περιήγηση στην Κάρυστο από την Ελένη Θεοδώρου. Το άρθρο είναι τόσο πλούσιο σε φωτογραφίες και πληροφορίες, που άξιζε ο χρόνος που απαιτήθηκε για την επιμέλειά του, ώστε να δημοσιευθεί στον ιστό. Κι αν το παρακάνει λίγο ή Ελένη με τις γραμματοσειρές, δεν πειράζει, νεανικός ενθουσιασμός είναι αυτός και στο κάτω της γραφής ο καθένας φέρνει το προσωπικό του ύφος σε αυτό το δικτυακό τόπο! Επίσης, στο "Sites internet" των Γαλλικών θα βρείτε κάποια καινούρια links.  

23-01-2005...Διαβάστε πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε το συναρπαστικό άθλημα του Τζούντο στη χώρα μας, στο άρθρο της Μαριάννας που βρίσκεται στα "Κείμενα" των "Μαθητικών σελίδων".

21-01-2005...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Βιβλίο" - "Ιστορία του βιβλίου", θα βρείτε μια συνοπτική μεν αλλά αρκετά κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα αναφορά στην πορεία του βιβλίου μέσα στους αιώνες αλλά και τι επιφυλάσσει το μέλλον σε αυτή την τόσο ξεχωριστή ανθρώπινη επινόηση. Α, ναι και όπως σίγουρα ήδη προσέξατε, το "Ημερολόγιο Καταστρώματος" έγινε ακόμα φιλικότερο προσφέροντας άμεση σύνδεση με καθετί καινούριο που μπαίνει στο site.

16-01-2005...Η χρονιά που πέρασε μέσα από τα μάτια ενός μέλους της δημοσιογραφικής μας ομάδας. Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα του 2004 όπως τα κατέγραψε ο Α. Αποστολάκης επιλέγοντας "Μαθητές-Δημοσιογραφική ομάδα Ανασκόπηση του 2004". Μια πολύ καλή δουλειά που άξιζε τον κόπο που απαίτησε για να δημοσιευθεί στον ιστό.

15-01-2005...Δείτε κριτικές ταινιών από το νέο μέλος του πληρώματός μας, Παύλο Αποστολάκη, επιλέγοντας "Μαθητές"-"Κινηματογράφος". Η συμμετοχή των μαθητών της Β' τάξης αρχίζει να γίνεται αισθητή για τα καλά.

08-01-2005...Πηγαίνετε στις "Μαθητικές φωτογραφίες" για να πάρετε μια ιδέα από την έξοχη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσε η κ. Πολυμεροπούλου, με την ίδια και τα παιδιά που συμμετείχαν σε μεγάλα κέφια!! Στα "βιβλία" μπορείτε πλέον να βλέπετε ποια βιβλία  προτείνουμε από το σύνδεσμο "βιβλία που αγαπήσαμε".

07-01-2005...Εγκαινιάζουμε τη νέα χρονιά με αφιέρωμα σε δυο μεγάλους συγγραφείς, τον Άρθουρ Κλαρκ και τον Φίλιπ Ντικ. Θα τους βρείτε στις "Μαθητικές Σελίδες" - "Βιβλίο"- "Αφιερώματα σε συγγραφείς". Καλή χρονιά σε όλους.

26-12-2004...Στους "συνδέσμους", προστέθηκε ένα ενδιαφέρον εγκυκλοπαιδικό site με πολλές διαδραστικότητες. Επισκεφθείτε το αν έχετε απορίες σχετικά με το πως λειτουργεί από ένα DVD έως ένας πύραυλος! Στην επιλογή "βιβλίο" των μαθητικών σελίδων ενεργοποιήθηκαν "οι σύνδεσμοι σχετικά με το βιβλίο". Ρίξτε και κει μια ματιά.

21-12-2004....Προστέθηκε το βιογραφικό της Ναταλίας στην "ομάδα", και έγινε ένα ρετουσάρισμα στη σελίδα "κινηματογράφος - θέατρο" το οποίο την βελτίωσε χρηστικά αλλά και αισθητικά ελπίζουμε.

16-12-2004...Καλωσορίζουμε τη  Ναταλία από το Β1 η οποία έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην ομάδα μας, με ένα άρθρο για το θέατρο, δίνοντάς μας  το έναυσμα να εγκαινιάσουμε  την ενότητα "Θέατρο - Κινηματογράφος". Σε αυτή την ενότητα μεταφέρθηκε και το άρθρο του Θανάση για το Θανάση Βέγγο. Ευελπιστούμε ότι η προσέλευση των μαθητών από τη Β' τάξη θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

14-12-2004...Με την ευγενική συνδρομή της εξωτερικής (!!) μας συνεργάτιδας Μαρίας Θεοδοσιάδου,  και τα Γαλλικά απέκτησαν εορταστικό χρώμα. Στις "μουσικές σελίδες" διαβάστε ένα άρθρο προσαρμοσμένο από τον Τηλέμαχο (να' σαι καλά Τηλέμαχε που μου θύμισες τα νιάτα μου) για τη Low Bap, "τη γνωστή - άγνωστη μουσική", γιατί μπορεί να μπαίνουμε για τα καλά σε κλίμα διακοπών καθώς φαίνεται, αλλά οι διακοπές αφορούν μόνο τα μαθήματα, εμείς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό του site ακατάπαυστα. 

12-12-2004... Ενημερώθηκε ένα ακόμα βιογραφικό μέλους της "Ομάδας" του site, μπήκε ένα καινούριο link στους "Συνδέσμους" και διορθώθηκαν κάποιες ατέλειες στα slide shows. 

11-12-2004...Από σήμερα δεν θα αισθανόμαστε πλέον μειονεκτικά όσο αφορά το φωτογραφικό υλικό του site μας, μιας και ο αριθμός φωτογραφιών αυξήθηκε κάθετα σε διάφορες ιστοσελίδες χάρη στην Μαριάννα, την Μαρίνα και τη Στέλλα. Καινούριες φωτογραφίες θα βρείτε στο αρχικό μενού, στις μαθητικές σελίδες, στα βιογραφικά της ομάδας στους καθηγητές κλπ κλπ. Ο Τηλέμαχος συνεχίζει να εμπλουτίζει τα videogames. Αυτό το μήνα σας προφυλάσσει από κακοτοπιές, επισημαίνοντας στην "πατάτα του μήνα" ποιο παιγνίδι δεν πρέπει να αγοράσετε!

07-12-2004...Προστέθηκε η επιλογή "Downloads" στις "Μαθητικές Σελίδες" και εκεί συγκεντρώσαμε ότι υπάρχει για κατέβασμα από τα διάφορα σημεία του site μας, συν δύο καινούρια παιγνίδια, προσφορά του  Μανώλη Βολανάκη του Β1.

06-12-2004...Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το Θανάση Βέγγο από τον συνεργάτη μας της δημοσιογραφικής ομάδας (Θανάσης κι αυτός). Προς το παρόν θα το βρείτε στην ενότητα  "Δημοσιογραφική Ομάδα" των Μαθητικών Σελίδων, μιας και η ενότητα "Κινηματογράφος - Θέατρο" δεν είναι ακόμα έτοιμη. Διορθώθηκαν και κάποια μικρά λαθάκια στο "Sites Internet" των Γαλλικών.

02-12-2004...Η επιστροφή του Τηλέμαχου!! Ο μέγας κριτικός video games ξαναχτυπά! Μετά από μια επισκευή ( ή ανακατασκευή) του υπολογιστή του ο συνεργάτης μας Τηλέμαχος επανέρχεται δριμύτερος με το καλύτερο video game για το μήνα Δεκέμβριο. Στα "Κείμενα- Απόψεις", θα βρείτε ένα μεταφρασμένο, από τη Μαριάννα, άρθρο για τη φτώχεια και την αναλγησία των κυβερνήσεων των λεγόμενων αναπτυγμένων χωρών απέναντι στην ανθρώπινη εξαθλίωση των κατοίκων του τρίτου κόσμου και όχι μόνο. Τέλος, στα Γαλλικά, η κα Παπαγεωργίου μας μαθαίνει "Expressions imagées". Ουφ!!!

01-12-2004...Καλό μήνα! Πώς σας φάνηκε η Χριστουγεννιάτικη αμφίεση του δικτυακού μας τόπου; Είπαμε να μπούμε στο πνεύμα και εμείς, μιας και το μαθητικό μας πλήρωμα περιμένει τις διακοπές των Χριστουγέννων με κατανοητή ανυπομονησία. Δε μείναμε όμως μόνο στο στόλισμα, προσθέσαμε και κάποιες φωτογραφίες στις μαθητικές σελίδες από τη γιορτή της 17ης Νοέμβρη. Κάτι νέο και αρκετά Χριστουγεννιάτικο και χειμερινό μπήκε και στις καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Άντε και καλό χειμώνα! 

30-11-2004...Άρχισε η ...διστακτική συμμετοχή των μαθητών της Β' τάξης. Πρώτος που "μπάρκαρε" μαζί μας ο Μανώλης από το Β1. Άντε παιδιά πάρτε λίγο θάρρος και οι υπόλοιποι. Θα μοιράζουμε δραμαμίνες με το πρωινό αν σας πιάσει η θάλασσα! Ο Μανώλης εγκαινίασε τις "απόψεις των μαθητών για το βιβλίο", μας έδωσε ανέκδοτα και επιφυλάσσει και άλλα για το μέλλον. Α, ναι προστέθηκαν και κάποια καινούρια links στο "Sites internet" στα Γαλλικά.

29-11-2004...Τα τεστ στην "Πληροφορική" έγιναν δύο, έτσι δεν μένει παραπονεμένη καμία από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου! Προστέθηκαν ακόμα κάποια links στην επιλογή "Σύνδεσμοι" και τέλος αυξήσαμε ελαφρά τον αριθμό των "τρελών φωτογραφιών"  μας.

26-11-2004...Είπαμε να συντροφέψουμε  το ήδη υπάρχον "δείγμα" αρχείου βίντεο, με ένα δείγμα αρχείου ήχου σε μορφή MP3, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς του Διαδικτύου σε αρχεία εικόνας - ήχου. Όλα αυτά στην "Πληροφορική".

25-11-2004...Η ροή υλικού συνεχίζεται αδιάκοπα. Προστέθηκε αφιέρωμα στους Queen, στις "Μουσικές" μας σελίδες, καθώς και φωτορεπορτάζ από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής μας με το Καζακστάν, στις "Δημοσιογραφικές" σελίδες. Και τα δυο άρθρα είναι του δαιμόνιου μέλους του πληρώματος Α. Αποστολάκη. Έγιναν και κάποιες σημαντικές προσθήκες στο αφιέρωμα στη Λεγκέν, στα "Αφιερώματα σε συγγραφείς".

24-11-2004... Η Στέλλα μας ξεναγεί στα μονοπάτια του μυαλού της γράφοντας με ευαισθησία και ποιητικότητα. Έτσι για να μην ξεχνάμε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους και να μην αφήνονται έρμαια στην καθημερινότητα που καταδυναστεύει τους περισσότερους "ώριμους ενήλικες". Διαβάστε τις "Αληθινές Ιστορίες" στα "Κείμενα - Απόψεις" των Μαθητικών Σελίδων. 

22-11-2004...Μια προσθήκη (Ούρσουλα Λεγκέν) στα "Αφιερώματα σε συγγραφείς" στη "Γωνιά του Βιβλίου", στις Μαθητικές σελίδες.

16-11-2004...Η εισαγωγική σελίδα άλλαξε με πιο... σχετικό με το site  θέμα. Ελπίζουμε να συμφωνείτε με αυτή την αλλαγή. Στα Γαλλικά η εισαγωγή υλικού συνεχίζεται αδιάκοπα. Έτσι όπως πάμε θα ξεχειλίσουνε τ' αμπάρια! Νέες προσθήκες για τη σελίδα των Γαλλικών οι παροιμίες ("Proverbes")  και ασκησούλες επαναληπτικές για "Adjectifs Possessifs"  Επίσης προστέθηκε ένα ακόμα μικρούλι slide show. Είπαμε να τα ζευγαρώσουμε μπας και πολλαπλασιαστούν από μόνα τους!!

14-11-2004...Δείτε οπωσδήποτε τα ολοκαίνουργια slide shows μας από την επιλογή "Φωτογραφίες". Μπορεί από φωτογραφικό υλικό να υστερούμε κάπως ακόμη, αλλά ότι έχουμε κοιτάμε να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο! Όσο για νέες φωτογραφίες, λίγο υπομονή, η ομάδα όλο και κάτι έχει στα σκαριά.

12-11-2004...Προστέθηκε ένα ακόμα "βιογραφικό" στην ομάδα του site μας και η "Γωνιά του βιβλίου" στις σελίδες των μαθητών αρχίζει και αποκτά ζωή. Διαβάστε το πρώτο αφιέρωμα σε συγγραφέα και αναμείνατε νεώτερα πολύ σύντομα μιας και η επόμενη μεγάλη κίνησή θα είναι ο εμπλουτισμός της βιβλιοφιλικής γωνιάς μας με όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό.

03-11-2004...Μια μικρή προσθήκη στην Πληροφορική. Ερωτήσεις για τα Μαθήματα 3.3 - 3.4 με έμφαση στις Περιφερειακές Μονάδες Μνήμης για τους μαθητές της Β' Τάξης.

02-11-2004...Γιορτάζοντας την επέτειο ενός μήνα από την πρώτη συνάθροιση του πληρώματος, είπαμε να προσθέσουμε στα online παιγνίδια άλλη μια καινούρια τετράδα, έτσι για να υπάρχει μια κάποια ποικιλία βρε αδερφέ.  Ένα ακόμα αξιόλογο κείμενο προστέθηκε στις μαθητικές σελίδες με θέμα την εφηβεία. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε και να προβληματιστείτε με εποικοδομητικό τρόπο. Καλό μήνα.

30-10-2004...Ο ακαταπόνητος συνεργάτης μας Τηλέμαχος εγκαινίασε τις "Εργασίες μαθητών" και πρόσφερε δύο, ενδιαφέροντα για τους φίλους των video games, links. Στην επιλογή "Σχολείο" μπορείτε πλέον να βαθμολογήσετε το δικτυακό μας τόπο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (δεν θέλουμε τσιγκουνιές βάλτε πολλά αστεράκια!!). Στα online παιγνίδια προστέθηκαν απλές οδηγίες.

28-10-2004...Μέρα εθνικής υπερηφάνειας και το πλήρωμα έχει καταπώς φαίνεται κέφια. Εγκαινιάστηκε η "Γωνιά του βιβλίου", σε πιλοτική μορφή προς το παρόν και ο τομέας "Ανέκδοτα" έγινε ξαφνικά ...τετρασέλιδος! Απολαύστε τον.

26-10-2004...Πολλές προσθήκες στις σελίδες των μαθητών: Videogames του μήνα για Οκτώβρη και Νοέμβρη, συνεντεύξεις καθηγητών από μέλη της "Δημοσιογραφικής ομάδας" και παρουσίαση των μέχρι τώρα συνεργατών του δικτυακού μας τόπου. Καιρός δεν ήταν να αρχίσετε να γνωρίζετε τα μέλη του πληρώματος; Μικρές αλλά ουσιαστικές διορθώσεις και προσθήκες σε διάφορες σελίδες, όπως στα Γαλλικά, με την καθοδήγηση πάντα της Κας Παπαγεωργίου, αλλά και σε άλλα σημεία, όπου μπορέσαμε να δούμε πράγματα που θέλουν συμμάζεμα. Ακόμα πάντως πάσχουμε από σχετική έλλειψη φωτογραφικού υλικού.

 19-10-2004...Εγκαινιάστηκε η "Μουσική Σελίδα"  και προστέθηκε ένα ακόμα παιγνίδι στις μαθητικές σελίδες. Διαλέξαμε κάτι πιο εγκεφαλικό για να συμπληρώσουμε το καρέ των παιγνιδιών: online σκάκι , ότι πιο τεχνικό και κλασικό υπάρχει δηλαδή. Μπήκαν και κάποια καινούρια πράγματα στους "Συνδέσμους", αναμένεται και νέο υλικό, σε δουλειά να βρισκόμαστε.....

15-10-2004...Νέες προσθήκες: Η περίφημη online δημοσκόπηση, σε πιλοτική μορφή και το σπουδαιότερο, στο "Υλικό" το μάθημα των Γαλλικών δεν είναι πια "Σε αναμονή", αντίθετα θα βρείτε εκεί μια πληθώρα ιστοσελίδων με ασκήσεις, τραγούδια, ερωτηματολόγια ακόμα και πολυμεσικά παιγνίδια που μπορείτε να παίξετε online ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Χαιρετίζουμε την ουσιαστική συμμετοχή στο ταξίδι μας, της καθηγήτριας των Γαλλικών Μάρθας Παπαγεωργίου και πιστεύουμε πως θα μάθει σε μας τους φιλότιμους αλλά λίγο άξεστους ναυτικούς το "σαβουάρ βιβρ" των ανοικτών πελάγων.

10-10-2004...Προστέθηκαν μεταξύ άλλων και δύο νέες υπηρεσίες, "Καιρός" και "Μηχανή Αναζήτησης". Κάποια στιγμή θα προστεθεί και υπηρεσία για online δημοσκοπήσεις, μιας και αποτελεί επιθυμία των περισσοτέρων μελών του πληρώματός μας!

06-10-2004... Μας "είδε" ο Google. Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον ιστό είναι πλέον ενήμερη για την ύπαρξή μας! Γράφοντας "49ο Γυμνάσιο Αθήνας" ή απλά" 49ο Γυμνάσιο". στο πλαίσιο αναζήτησης του Google, ο δικτυακός τόπος του σχολείου μας έχει άμεση αναφορά πλέον και όχι έμμεση μέσω ευρετηρίων σχολείων ή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Απόψε λέμε να μεθύσουμε (από χαρά) στο πάνω κατάστρωμα!!!

03-10-2004...Σηκώσαμε κι άλλο πανί! Δημοσίευση δοκιμαστικής "Μαθητικής σελίδας". Η χρονιά  αναμένεται ενδιαφέρουσα..

02-10-2004 ...Συνάθροιση πληρώματος! Η πρώτη συνάντηση με την ομάδα μαθητών που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του Δικτυακού τόπου έλαβε χώρα σήμερα την 9 πρωινή, ή κάπου εκεί γύρω, Σαββατιάτικα στο σχολείο. Ήμασταν καμιά δεκαπενταριά άτομα. Πολλοί περισσότεροι από ότι αρχικά θεωρούταν πιθανό. Καλή αρχή και καλοτάξιδο να είναι το καινούριο πλήρωμα!

02-09-2004...Επιστροφή και αμέσως πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά, άπειρες ώρες εργασίας έχουν ήδη επενδυθεί αλλά το αποτέλεσμα, ως ένα σημείο, μας δικαιώνει. Επιτέλους το πλοιαράκι μας μοιάζει με ...καράβι.

30-07-2004...Μετά από συνεχείς βελτιώσεις ο μικρός μας εκπαιδευτικός πλους έλαβε τέλος για λίγο. Αράζουμε στο λιμάνι και φεύγουμε για μερικές πραγματικές διακοπές. Αφού χαρούμε για λίγο τη θάλασσα, την πραγματική, θα επιστρέψουμε δριμύτεροι.

11-07-2004...Μετά από πολλά ξενύχτια και κατανάλωση τόνων καφεΐνης, ατελείωτων αναζητήσεων για τα κατάλληλα υλικά, ανάγνωσης δυσνόητων εγχειριδίων και κωδίκων είναι γεγονός! Ο σκελετός του πλοίου είναι έτοιμος. Τρέμοντας από ανυπομονησία με μια ανάσα το σπρώξαμε στο νερό και μείναμε με ανοικτό το στόμα ...γιατί τελικά δεν πήγε στον πάτο. Δουλειά πολλή μας περιμένει, ποροπιάσματα μικρά και μεγάλα και πολύ ματσκακώνι, αλλά  με τη γεύση της αρμύρας στο στόμα νιώσαμε ικανοί για τα πάντα εκείνη την ώρα. Σήμερα γιορτάζουμε την πραγματική γενέθλιο μέρα του Δικτυακού μας τόπου.

28-06-2004...Κάποιος μας εντόπισε!!! Παρά το μικροσκοπικό μας μέγεθος, τίποτα καινούριο δεν έχει προστεθεί ακόμα, και παρά την απεραντοσύνη του Ιντερνετικού ωκεανού που μας περιβάλλει είχαμε την πρώτη καταγραφή στο βιβλίο επισκεπτών μας. Εντωμεταξύ οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και η καθέλκυση του επόμενου σκαριού, όχι σχεδία αυτή τη φορά μα κανονικό πλεούμενο, φαίνεται να είναι θέμα ημερών, ή έστω εβδομάδων.

15-06-2004... Ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν στο μικρό και φτωχικό μας καρνάγιο, μαζεύοντας τα πρώτα εφόδια από τα πιο απίθανα μέρη, καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε τούτο το ταξίδι που αν και δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει οπωσδήποτε δίνει μια νέα διάσταση στη μέχρι τώρα "στεριανή" ζωή μας. Η πρώτη "σχεδία" που φέρει το όνομα του σχολείου ξανοίγεται διστακτικά μερικά μέτρα από την ακτή. Δημοσιεύεται ένας δισέλιδος δικτυακός τόπος που φέρει το πολλά υποσχόμενο σχόλιο "Υπό κατασκευή"

Απρίλης 2004...Κάποια στιγμή αυτό το μήνα ωριμάζει η ιδέα της κατασκευής ενός σκαριού ηλεκτρονικού που θα σαλπάρει στον απέραντο ωκεανό του Διαδικτύου. Ιδέα μάλλον φιλόδοξη και για κάποιους ανεδαφική από τη στιγμή που το σχολείο μας δεν διαθέτει την στοιχειώδη τεχνική υποδομή για την κατασκευή ενός τέτοιου σκάφους. Παρ' όλα αυτά η ιδέα επέμεινε, ίσως επειδή γεννήθηκε από τις προτροπές κάποιων μαθητών της  Β' τάξης, και οι ιδέες των παιδιών ως γνωστόν αποτελούν το αντίδοτο στην αδράνεια.

   Επιστροφή