ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ
Έρευνα των μαθητών του Α2 υπό την επίβλεψη της φιλολόγου τους κ. Γισδάκη


ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΗ

Τα ζωικά λίπη είναι βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό. Περιέχουν την χοληστερόλη η οποία ανεβαίνει στο αίμα και αυτή η ασθένεια ονομάζεται δυσλιπιδαιμία. Για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας πρέπει να αποφεύγουμε τροφές με πολλά λιπίδια ζωικής προελεύσεως.

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών προκαλούν προβλήματα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί διαταραχές στη μνήμη, στην όραση, στην ακοή, στο συκώτι: κίρρωση του ήπατος, στη καρδιά προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου και νευρικές διαταραχές. Επίσης αποτελεί αιτία των περισσότερων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων.

ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

Ένα από τα βασικά συστατικά των γλυκισμάτων είναι η ζάχαρη, η οποία προκαλεί τερηδόνα και δεν περιέχει κανένα άλλο θρεπτικό συστατικό παρά μόνο θερμίδες, γιατί αποτελείται από απλούς υδατάνθρακες. Οι θερμίδες που προσφέρουν μόνο ενέργεια ονομάζονται κενές ή περιττές θερμίδες και πρέπει να τις αποφεύγουμε. Για να απολαύσουμε τα γλυκίσματα χωρίς τύψεις και χωρίς κίνδυνο να παχύνουμε, συστήνεται να αποφεύγουμε μεγάλες ποσότητες και όσα είναι πλούσιες σε λιπίδια (π.χ. πάστες, τούρτες).

ΜΑΡΙΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΑΝΔΥΛΗ ΜΑΡΟΥΛΑ

 

Επιστροφή