ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Έρευνα των μαθητών του Α2 υπό την επίβλεψη της φιλολόγου τους κ. Γισδάκη

 Θα πρέπει να αποτελούν τη βάση της διατροφής σας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και δεν περιέχουν πρακτικά καθόλου λίπος (εκτός από το αβοκάντο, τις ελιές). Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των λαχανικών και των φρούτων είναι ότι περιέχουν μικρή ποσότητα θερμίδων ανά μονάδα του βάρους και έτσι μπορούμε να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα τροφής, ώστε να καλύψουμε την πεινά μας, χωρίς παράλληλα να πάρουμε πολλές θερμίδες. Όταν ψωνίζετε τυποποιημένες ή επεξεργασμένες τροφές, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής
1. Τα λαχανικά που παρασκευάζονται με βούτυρο, κρέμα γάλακτος ή τυρί γίνονται αυτόματα πλούσια σε λίπος.
2. Τα τηγανητά λαχανικά έχουν πάντα περισσότερο λίπος και θερμίδες από ότι έχουν τα λαχανικά που παρασκευάζονται χωρίς λίπος.
3. Τα φρούτα που είναι φρέσκα ή σε κονσέρβα με νερό έχουν λιγότερες θερμικές από τα φρούτα που είναι σε κονσέρβα με χυμό ή σιρόπι. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να στραγγίζετε από το σιρόπι τους τα φρούτα σε κονσέρβα.

ΛΕΦΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΤΟΥ ΜΑΡΤΣΕΛΑ
 

Επιστροφή