ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Έρευνα των μαθητών του Α2 υπό την επίβλεψη της φιλολόγου τους κ. Γισδάκη

 

Το μενού της Δευτέρας

Πρωινό
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
30 γρ. μέλι
20 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Πρόγευμα
1 φρούτο
70 γρ. κέικ

Γεύμα
κολοκυθάκια γεμιστά με άσπρη σάλτσα
σαλάτα, αγγούρι, ντομάτα, ελιές
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
200 γρ. κρασί

Απογευματινό
1 τσάι
200 γρ. μήλα

Δείπνο
200 γρ. μπιζέλια λαδερά
50 γρ. τυρί φέτα
1 σαλάτα εποχής
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
200 γρ. ροδάκινο
Το μενού της Τρίτης

Πρωινό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
30 γρ. μέλι
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
100 γρ. σταφύλια

Πρόγευμα
1 ποτήρι γάλα
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
50 γρ. τυρί φέτα

Γεύμα
ψάρια και θαλασσινά
30 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
200 γρ. φρούτα
200 γρ. κρασί

Απογευματινό
1 τσάι
1 κομπόστα

Δείπνο
πιλάφι με μαύρο ρύζι και συκωτάκια αρνιού
1 σαλάτα μαρούλι
2 ροδάκινα
Το μενού της Τετάρτης

Πρωινό
1 μεγάλο φλιτζάνι τσάι
2 αυγά τηγανιτά
1 μεγάλο πορτοκάλι
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Πρόγευμα
100 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
50 γρ. ελιές.

Γεύμα
Αγκινάρες λαδερές
50 γρ. τυρί φέτα
30 γρ. σαρδέλες
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Απογευματινό
1 τσάι
1 κομπόστα

Δείπνο
1 μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
1 ντοματοσαλάτα
250 γρ. φρούτα
Το μενού της Πέμπτης

Πρωινό
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
30 γρ. μέλι
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Πρόγευμα
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
50 γρ. ελιές
150 γρ. φρούτα

Γεύμα
κοτόπουλο κοκκινιστό
πουρές πατάτες (δικής μου κατασκευής)
σαλάτα εποχής
200 γρ. φρούτα εποχής

Απογευματινό
1 τσάι
1 κομπόστα

Δείπνο
χορτόσουπα
1 ομελέτα με 2 αυγά και τυρί
1 σοκολάτα εποχής
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
200 γρ. φρούτα εποχής
Το μενού της Παρασκευής

Πρωινό
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
30 γρ. μέλι
20 γρ. βούτυρο φρέσκο
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Πρόγευμα
50 γρ. τυρί κασέρι
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
150 γρ. μήλα

Γεύμα
φασόλια
50 γρ. ελιές
αλμυρό ψάρι (παστό)
1 σαλάτα εποχής
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
200 γρ. φρούτα εποχής
200 γρ. κρασί

Απογευματινό
1 τσάι
1 κομπόστα

Δείπνο
200 γρ. πατάτες βραστές με λάδι
300 γρ. τυρί φέτα
1 κομμάτι καρυδόπιτα με σιρόπι
250 γρ. φρούτα εποχής
Το μενού του Σαββάτου

Πρωινό
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
20 γρ. μέλι
15 γρ. βούτυρο φρέσκο
150 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Πρόγευμα
200 γρ. φρούτα εποχής

Γεύμα
κοτόπουλο με μπάμιες
1 σαλάτα λάχανο
150 γρ. ολικής αλέσεως
200 γρ. κρασί

Απογευματινό
1 τσάι
1σπανακόπιτα

Δείπνο
1 πιλάφι με ρύζι
1 γιαούρτι
100 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
1 ροδάκινο

 
Μενού της Κυριακής

Πρωινό
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
30 γρ. μέλι
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως

Γεύμα
αρνίσιο μπούτι
χωριάτικη ντοματοσαλάτα με τυρί φέτα
200 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως
250 γρ. φρούτα
200 γρ. κρασί

Απογευματινό
τσάι με βουτήματα

Δείπνο
100 γρ. μακαρόνια με κιμά κ΄ σαλάτα με ντομάτα
30 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα
1 σαλάτα εποχής
200 γρ. σταφύλια

 

Λυκουρέση Εβίτα
Μαστρομιχάλη Ελεάννα
Λάγκη Μιγκένα
Λαμπρακάκη Νίκη
Μητροπούλου Κατερίνα
 

Επιστροφή