ΟΠΤΙΚΕΣ   ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 Επιστροφή

Κοιτάξτε αυτή την σκακιέρα...Οι γραμμές είναι τελείως ίσιες και όμως  φαίνεται σαν να βγαίνει έξω από την οθόνη...!!!                 

 

Ελάτε κοντά στην οθόνη και κοιτάξτε το κέντρο του σπιράλ κύκλου. Κουνήστε το κεφάλι σας μέσα-έξω...Σε λίγο θα δείτε τους κύκλους να     κουνιούνται...!!!   
 

 

 

Ποιο κομμάτι χαρτί σε σχήμα τόξου είναι το μεγαλύτερο; Μα φυσικά το δεύτερο !  Ή μήπως όχι; Θα το διαπιστώσετε αν βάλετε ένα χαρτί στις άκρες των σχημάτων και τις συγκρίνετε...!!!    

 

 

  Κοιτάξτε τις 4 τελείες στο κέντρο του σχήματος για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά κοιτάξτε ένα άσπρο τοίχο, μια λευκή σελίδα ή κλείστε τα μάτια

 

 

 

Πόσα πόδια έχει αυτός ο ελέφαντας...;     5; 6; 7;

 

 

Πρόσωπο ή μορφή; Το προσώπου του ινδιάνου είναι συνήθως το 1ο που θα δείτε. Αν κοιτάξετε λίγο παραπάνω εμφανίζεται μια κουκουλωμένη κυρία να κάνει τα ψώνια της ή  μήπως ένας Εσκιμώους να βάφει το ιγκλού του;

Αυτή η οπτική απάτη στην αρχή μοιάζει με το πρόσωπο μιας όμορφης γυναίκας αν προσέξετε όμως, σε λίγο μετατρέπεται σε ένα άντρα που παίζει σαξόφωνο...!!!

 

 

 

 

Με την 1η ματιά, αυτά τα σχέδια μοιάζουν με σπιράλ. Χρησιμοποιήστε το δάκτυλο σας για να ακολουθήσετε 1 γραμμή αρχίζοντας από μέσα προς τα έξω. Δεν θα φτάσετε ποτέ στην μέση γιατί στην πραγματικότητα είναι κύκλοι...!!!

 

 

  Λαγός ή πάπια;

 

 

 

Αυτή είναι η περίφημη οφθαλμαπάτη του Zollner.Δεν φαίνεται σαν οι    μαύρες γραμμές να μην είναι παράλληλες; Φυσικά και είναι. Αυτό που μας μπερδεύει είναι οι μαύρες μικρές γραμμούλες στην άκρη.

 

 

 

Που πάνε οι εργάτες; Πάνω ή κάτω;

 

 

 

 

Κοιτάξτε στο κέντρο της μαύρης τρυπάς για 20 δευτερόλεπτα. Μετά από λίγο θα δείτε ότι σκιασμένη περιοχή να αρχίζει να χάνεται...!!

 

 

 

Γάιδαρος ή φώκια;

 

Πόσα πρόσωπα υπάρχουν στις εικόνες;

 

 

 

 Νέο κορίτσι ή γρια; Στην αρχή μάλλον θα δείτε το κορίτσι. Αν εστιάσετε όμως στο κολιέ του, θα εμφανιστεί η άλλη φιγούρα...!!!

       

 

Προσπαθήστε να μετρήσετε τις μαύρες βούλες!

 Επιστροφή

    Κατερίνα Καλογεράκου