Το λυχνάρι του Διογένη

Προλογίζοντας τούτη τη σελίδα, το μόνο που βρίσκω να πω είναι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια σταχυολόγησης ειδήσεων, γεγονότων και αναφορών από διάφορες πηγές, έντυπες και μη. Στην πλειοψηφία τους αφορούν εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και ότι άπτεται της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ενδιαφερόντων διδασκόντων και διδασκομένων. Τελικά η θεματολογία ίσως είναι αρκετά εκτεταμένη. Κάποιες φορές τα ξερά γεγονότα μπορεί να είναι ανακατεμένα με σχόλια, ή μπολιασμένα με δεδομένα από την σχολική μας πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι το λυχνάρι μας θα φωτίσει με το αχνό του φως έστω μερικές πλευρές και γεγονότα της καθημερινότητας που γενικά περνάνε απαρατήρητα στα "ψιλά  γράμματα " των εφημερίδων.

Αυτά έγραψα σαν πρόλογο στο "Διογένη" κάπου στα τέλη του 2005. Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και στην Ελλάδα γενικότερα αλλά και στο σχολείο ειδικότερα. Σκέφτηκα λοιπόν κάποια στιγμή να καταργήσω την ενότητα και τα άρθρα της.
 Η ενότητα έπαψε εξάλλου να ανανεώνεται εδώ και κάποια χρόνια γιατί θεώρησα ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι προβολής των προβληματισμών μου, ιστολόγια, fora κλπ, και να μην "επιβαρύνω" το σχολικό site με τις σκέψεις μου.
Παρ' όλα αυτά αποφάσισα να κρατήσω την ενότητα και τα άρθρα της. Ίσως οι λόγοι να είναι εγωιστικοί, δεν ξέρω, αλλά ξαναδιαβάζοντας τα άρθρα ανακάλυψα ότι αν και γράφτηκαν πριν από αρκετά χρόνια, τα περισσότερα δεν έχουν γίνει ανεπίκαιρα, κάποια από αυτά μάλιστα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Προσωπική άποψη βέβαια. Τελικά αποφάσισα να αφήσω τα πάντα όπως ακριβώς είναι.
Θα  ξαναρίξω μια ματιά σε μερικά χρόνια και θα δω τότε τι θα κάνω...
Χ.Μοτσενίγος - Δεκέμβρης 2012

Περιεχόμενα

Σχολική Βία

Άσε το Internet και πιάσε το "πλεϊστέισον"! Το Internet δεν είναι ελληνικό (και ευτυχώς γι' αυτό)!
Blogs - Ιστολόγια, ή η εκδίκηση του γραπτού λόγου ... Τα laptop, Ο Νεγκρεπόντε και η ελληνική υπεροψία (;) LCD, PLASMA και άλλες τρελές ιστορίες.
Όμορφος κόσμος, ηθικός... Γιατί ο Άγιος Βασίλης είναι χοντρός;

Επιστροφή