Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2009-2010

04-06-2010... Με μεγάλη χαρά και μεγάλη ...καθυστέρηση δημοσιεύουμε στην πρώτη σελίδα, τον έπαινο που έλαβε το site μας από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου που έγινε στη Σύρο.
 Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο έπαινος είχε "παραπέσει" (!!) και δεν παραδόθηκε στον υπεύθυνο του site παρά μόλις χτες, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την παράδοσή του στο σχολείο μέσω ΕΛΤΑ!
 Ευχαριστούμε την κ. Παπαγεωργίου Μάρθα που τον ανακάλυψε "ξεχασμένο" σε ένα ντουλάπι - μαζί με "έγγραφα προς ξεκαθάρισμα και ανακύκλωση" και μας τον παρέδωσε.
Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι η κάθε είδους ηθική αναγνώριση των κόπων όλων όσων εργάζονται για το σχολικό site είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς, από τη στιγμή μάλιστα που το site στηρίζεται αποκλειστικά στη φιλοτιμία και το μεράκι των ανθρώπων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που ασχολούνται με αυτό στον ελεύθερο χρόνο τους και με "δικά τους μέσα" τις περισσότερες φορές.

12-05-2010...Στις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της "Πληροφορικής" (από το "Υλικό") προστέθηκε μια εφαρμογή εύρεσης συμπληρωματικής και παραπληρωματικής γωνίας στο Microworlds Pro. Δίνεται και ο κώδικας.

08-05-2010...Η τελευταία εργασία της χρονιάς. Πρόκειται για μια εργασία των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου με θέμα "Καλοκαιρινές διακοπές". Θα τη βρείτε στις "Εργασίες" από το μενού "Μαθητές".

01-05-2010...Δημοσιεύουμε τα Projects των μαθητών της Γ΄ τάξης τα οποία έγιναν σε Microworlds Pro στο μάθημα της Πληροφορικής και με στόχο την κατασκευή Quiz γνώσεων με συγκεκριμένο θεματικό άξονα. Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε μόνοι σας αν ακολουθήσετε τη διαδρομή "Μαθητές" - "Εργασίες" - "Quiz".

27-03-2010... Ανανεώθηκε η Δημοσκόπηση στην αρχική σελίδα.

13-03-2010... Στις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της "Πληροφορικής" (ξανά) δυο νέες δημοσιεύσεις:
Μια εφαρμογή επίλυσης εξισώσεων δεύτερου βαθμού αλλά και Οδηγίες κατασκευής ενός Quiz στο περιβάλλον του Microworlds Pro, μια συνεργατική δραστηριότητα που απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

08-03-2010... Στις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της "Πληροφορικής" (από το "Υλικό") προστέθηκε μια μικρή δραστηριότητα στην επεξεργασία κειμένου για την Α΄ Γυμνασίου.

10-02-2010. Με την επιλογή "Μαθητές " - "Εργασίες μαθητών" μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο  Ζωγραφίζοντας... μια εργασία μαθητών της Α΄ τάξης  του σχολείου μας.

02-02-2010 ..Microworlds εφαρμογών συνέχεια. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια άσκηση υπολογισμού του Μέσου όρου. Υπάρχει μια επίδειξη λειτουργίας της Διαδικασίας καθώς και οδηγίες. Από τις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της "Πληροφορικής" που βρίσκεται στο "Υλικό".

31-01-2010... Στους "Συνδέσμους" και ειδικά στην ενότητα "Προστασία και συντήρηση του υπολογιστή", προστέθηκαν κάποιες συμβουλές για το τι μπορούμε να κάνουμε αν έχει ήδη προσβληθεί από ιό ο υπολογιστής μας. Επίσης προστέθηκε και ένας σύνδεσμός για το Spybot, ένα δωρεάν antispyware λογισμικό.
 
Όποιος φυλάει τα ρούχα του....

24-01-2010... Προστέθηκε στις "Ασκήσεις και Σημειώσεις" της "Πληροφορικής" μια υλοποίηση του Πυθαγορείου Θεωρήματος με το Microworlds Pro.

21-01-2010... Στην "Πληροφορική"  (από το "Υλικό") θα βρείτε στην ενότητα "Σημειώσεις και ασκήσεις" το πρώτο μέρος μιας δραστηριότητας στη Ζωγραφική την οποία ευελπιστούμε να υλοποιήσουν οι μαθητές της Α΄ τάξης χρησιμοποιώντας το netbook τους και για κάτι άλλο πέρα από το chat και το facebook!
Η δραστηριότητα θα επεκταθεί μελλοντικά με χρήση λογισμικού επεξεργασίας κειμένου.

10-01-2010... Διακόπτουμε προσωρινά την... καταιγίδα σημειώσεων σχετικών με το Microworlds Pro για να  δημοσιεύσουμε και κάτι καινούριο για τους μαθητές της Β΄ τάξης. Πρόκειται για μια συνοπτική παρουσίαση σχετική με τα Πολυμέσα, την ψηφιακή εικόνα, τον ήχό και το βίντεο στον υπολογιστή μας. Η παρουσίαση αποτελείται από 32 διαφάνειες και είναι λίγο "βαριά" (γύρω στα 5,5 ΜΒ), αν και στην εποχή του ADSL δε νομίζουμε ότι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Θα τη βρείτε από το "Υλικό" στην "Πληροφορική" - "Ασκήσεις και σημειώσεις"

07-01-2010... Καλή χρονιά! Καλωσορίζουμε το νέο χρόνο με μια μικρή προσθήκη στις "Ασκήσεις" της "Πληροφορικής". Πρόκειται για μια εισαγωγική δραστηριότητα που θα βοηθήσει στην εξοικείωση με τη χρήση της  δομής συνθήκης σε έναν αλγόριθμο ή σε ένα πρόγραμμα. Επιλέγοντας λοιπόν....

21-12-2009... Χριστουγεννιάτικος στολισμός.

17-12-2009... Γιορτές έρχονται και είπαμε να σας "προσφέρουμε" ένα ακόμα δωρεάν antivirus ειδικά για netbook και laptop αυτή τη φορά. Πρόκειται για το Panda Cloud ένα ελαφρύ και εύχρηστο λογισμικό που υπόσχεται μεγάλη απόδοση με την ελάχιστη επιβάρυνση των πόρων του φορητού υπολογιστή σας. Θα το βρείτε στους "Συνδέσμους" στην ενότητα "Προστασία και συντήρηση του υπολογιστή".  Δοκιμάστε το.

16-12-2009... Από το μενού "Μαθητές" - "Εργασίες" μπορείτε να δείτε την άποψη των μαθητών της Β΄ τάξης για το πώς προσκαλούμε κάποιον στο πάρτι μας ...στα Γαλλικά! (παρουσίαση σε Powerpoint)

14-12-2009... Δύο ακόμα προσθήκες στην "Πληροφορική": Μερικά Προβλήματα προς επίλυση  με χρήση ερωταποκρίσεων, μεταβλητών και συνθηκών επιλογής με  υποδείξεις και συμβουλές και ένα... Βίντεοκουίζ,  μια εφαρμογή με βίντεο και ερωτήσεις στο Microworlds Pro, η οποία αναδεικνύει τις πολυμεσικές δυνατότητες του λογισμικού. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο να φορτωθεί λόγω των βίντεο αλλά αξίζει τον κόπο.

09-12-2009... Χρόνια πολλά στις Αννούλες! Το σχολείο μπορεί να παραμένει κλειστό και αύριο (θα ανοίξει την Παρασκευή) αλλά το "Υλικό" στην "Πληροφορική" συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτή τη φορά έχουμε το Πολύχρωμο,  μια εφαρμογή στο Microworlds Pro με την οποία μαθαίνουμε να φτιάχνουμε πιο πολύπλοκα σχήματα δημιουργώντας παράλληλα ένα στοιχειώδες περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη. Περιέχει τον κώδικα για κάποιες από τις διαδικασίες και υποδείξεις για τις υπόλοιπες. Καλή διασκέδαση!

08-12-2009... Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του "Υλικού" και συγκεκριμένα της "Πληροφορικής" (αυτό ξέρουμε αυτό κάνουμε). Μια μελέτη κατασκευής απλών σχημάτων με τη δομή επανάληψης στο Microworlds Pro, είναι ότι πρέπει για να εξοικειωθούμε με το περιβάλλον και τις δυνατότητες του εν λόγω λογισμικού. Ή έτσι ελπίζουμε!

04-12-2009... Υλοποίηση με το Microworlds Pro μιας ιδέας για εργασία με θέμα Μεγάλοι Συνθέτες. Η εν λόγω εργασία  μπορεί να αποτελέσει πρότυπο -  "πατρόν" για την υλοποίηση ανάλογων εργασιών με διάφορα θέματα.

03-12-2009... Το σχολείο μας έκλεισε προσωρινά λόγω γρίπης. Περαστικά μας!

02-12-2009... Μια ακόμα εφαρμογή στο Microworlds Pro με τον παράξενο τίτλο "Μεταφοραί ο Μήτσος". Αυτή τη φορά μπήκαν περισσότερα γραφικά, δύο οθόνες και φυσικά χρειάστηκαν περισσότερες γραμμές κώδικα για την υλοποίησή της. Η αρχική ιδέα ήταν του συνάδελφου Παναγιώτη Πέντσα. Η εφαρμογή βρίσκεται στις "Σημειώσεις και Ασκήσεις" της "Πληροφορικής". Ελπίζουμε να σας διασκεδάσει.

28-11-2009... Στην "Πληροφορική" (από μενού "Υλικό") και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σημειώσεις και Ασκήσεις" προστέθηκε μια εφαρμογή με το όνομα "Έξυπνη αριθμομηχανή". Για να τη δείτε χρειάζεται να κατεβάσετε ένα πρόσθετο (plugin) για το Φυλλομετρητή σας (Internet Explorer, Firefox κλπ). Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό θα βρείτε στη σχετική σελίδα. Πάντως αξίζει τον κόπο η διαδικασία του κατεβάσματος / εγκατάστασης του εν λόγω plugin πιστεύουμε γιατί:

1) Θα δημοσιευτούν κι άλλες τέτοιες εφαρμογές πολύ πολύ σύντομα.

2) Στο κοντινό μέλλον θα δημοσιεύσουμε και εργασίες των μαθητών μας

3) Στο Διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα εφαρμογών υλοποιημένων με το Microworlds Pro οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

16-11-2009 ... Ακολουθώντας τη διαδρομή "Υλικο" - "Πληροφορική" - "Σημειώσεις και Ασκήσεις", θα βρείτε μια νέα δραστηριότητα υπολογισμού κοινοχρήστων πολυκατοικίας στο περιβάλλον του Microworlds Pro για την Γ΄ Γυμνασίου, η οποία θα υλοποιηθεί από τους μαθητές μας στα πλαίσια των "Δραστηριοτήτων με τη χρήση λογισμικού".

1-11-2009...Καλό μήνα!
Έγιναν δύο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πιστεύουμε, προσθήκες στους "Συνδέσμους" του βασικού μενού επιλογών και συγκεκριμένα στην ενότητα "Προστασία και Συντήρηση του Υπολογιστή", κάτι πολύ βασικό στις μέρες μας.
 Η πρώτη αφορά στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρου του σκληρού δίσκου με τη χρήση του Macrium Reflect ενός freeware λογισμικού.
 Η δεύτερη προσθήκη αφορά το δικτυακό τόπο Safer Internet στον οποίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και όλα αυτά σε μια πολύ ελκυστική και ευχάριστη μορφή παιγνιδιών και δραστηριοτήτων.

14-10-2009... Κάπως καθυστερημένο το ξεκίνημα φέτος. Ανανεώθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας, (Βασικό μενού - "Καθηγητές") και προστέθηκαν νέα βιβλία στον κατάλογο της σχολικής βιβλιοθήκης. ( "Μαθητές" - "Βιβλίο" - "Σχολική βιβλιοθήκη"

 

   Επιστροφή