Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2007-2008

11-08-2008... Απονομή ετικέτας ποιότητας στο σχολείο μας για το e-Twinning έργο "Les couleurs de la vie". Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που απονέμεται ετικέτα ποιότητας στο σχολείο μας για e-twinning συνεργασία. Πέρσι είχαμε λάβει ετικέτα ποιότητας για το έργο "Nos traditions et la vie quotidienne". Η παράδοση συνεχίστηκε λοιπόν.   Εδώ νομίζουμε πως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

12-05-2008... Μια ακόμα δημοσίευση για το eTwinning project  "Les couleurs de la vie". Η εργασία είναι σε μορφή παρουσίασης σε Power Point και έχει τίτλο "Des expressions colorées / Εκφράσεις με χρώματα".

11-04-2008..Μια μικρή αλλά σημαντική προσθήκη στο άρθρο "Έθιμα και παραδόσεις" των μαθητών του Β3. Προστέθηκε η εργασία του μαθητή Παπαζαχαρία Στυλιανού που αν και παραδόθηκε με κάποια καθυστέρηση άξιζε να μπει μαζί με τις εργασίες των υπόλοιπων παιδιών του τμήματος.

09-04-2008...Δημοσιεύουμε μια εκτενή έρευνα των μαθητών του Α2 που έχει σαν θέμα τη Διατροφή. Θα τη βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" -  "Δημοσιογραφική ομάδα" και θα διαπιστώσετε πιστεύουμε πως τα παιδιά, με την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Γισδάκη, έκαναν πολύ καλή δουλειά.

07-04-2008...Στην ενότητα "ETwinning" και στο πλαίσιο του project "Les couleurs de la vie", δημοσιεύουμε σήμερα μια παρουσίαση σε PowerPoint με θέμα "Τα χρώματα  που αγαπάμε", όπου περιγράφονται οι προσωπικές χρωματικές επιλογές των μελών της ομάδας του eTwinning.

05-04-2008... Μετά από μια μικρή ανάπαυλα επιστρέφουμε με μια παρουσίαση βιβλίου από το μαθητή της Β' τάξης Χένα Φλώριαντ. Πρόκειται για το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας". Θα το βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Βιβλίο". Από τον ίδιο μαθητή θα βρείτε ακόμα μια σύντομη αναφορά στο συγγραφέα και το έργο του στην ενότητα "Βιβλίο" - "Συγγραφείς". Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και άλλα άρθρα μαθητών μας που λόγω ανωτέρας βίας τα κρατούσαμε σε αναμονή.

21-03-2008...Δημοσιεύουμε μια ακόμα επιστολή - διαμαρτυρία στους ισχυρούς της Γης από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης Μαριθένια Αλεβιζοπούλου. Η επιστολή βρίσκεται στην ενότητα "Μαθητές" - "Κείμενα".

19-03-2008... Στην ενότητα "eTwinning" - "Les couleurs de la vie" προστέθηκε η νέα εργασία των μαθητών μας. Πρόκειται για ένα ποίημα με πολλά χρώματα αλλά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Το ποίημα αποδίδεται σε τέσσερις γλώσσες και συνοδεύεται από σκίτσα των ίδιων των μαθητών.

16 -03-2008...Η Άρτεμις, μαθήτρια της Β΄ τάξης, μας γράφει τις εντυπώσεις της από την ... κινηματογραφική βόλτα που πήγε το σχολείο μας λίγες μέρες πριν. Το άρθρο θα το βρείτε στην ενότητα "Μαθητές" - "Δημοσιογραφική ομάδα".

14-03-2008... Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Κείμενα" θα βρείτε μια "Ανοικτή επιστολή προς τους ισχυρούς της Γης", από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης, Πηγή Ανδρικοπούλου.

13-03-2008...Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ως προς τη λειτουργία αλλά και τη φιλικότητα προς το χρήστη τη  Μηχανή Aναζήτησης του site. Ελπίζουμε κάτι να καταφέραμε. Προς το παρόν σταματάμε τις λειτουργικές - αισθητικές βελτιώσεις του site μας γιατί επίκειται...πληθώρα δημοσιεύσεων. Γενικά προτιμάμε να δίνουμε προτεραιότητα στη δημοσίευση των εργασιών των  παιδιών μας και να βάζουμε  τις αισθητικές βελτιώσεις σε δεύτερη μοίρα. Στο κάτω κάτω της γραφής αυτό το site στηρίζεται στη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας  και σε αυτούς οφείλουμε να δίνουμε πάντα τον πρώτο λόγο.

11-03-2008...Αφαίρεση κάποιων παλαιότερων άρθρων που έπαψαν να είναι επίκαιρα, έγιναν και κάποιες αισθητικές αλλαγές,  και τέλος κάναμε και μια δοκιμαστική έκδοση Μηχανής Αναζήτησης για το site μας που ελπίζουμε να δουλέψει καλά σύντομα. Προς το παρόν πειραματιζόμαστε ακόμα για να την κάνουμε όσο πιο χρηστική γίνεται.
Η προσθήκη της Μηχανής Αναζήτησης ίσως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και ήταν μια σημαντική αβλεψία από μέρους μας.
Ευχαριστούμε την επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σχολικών Δικτυακών Τόπων  που μας επισήμανε την έλλειψή της από το site μας.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και η παροιμία.... ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα καλύψουμε αυτό το κενό που υπήρχε όσον αφορά στην διευκόλυνση των επισκεπτών μας.

03-03-2008... Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Εργασίες", θα βρείτε μια διαθεματική εργασία των μαθητών του Β3 με τίτλο "Έθιμα και παραδόσεις". Η εργασία έγινε υπό την επίβλεψη της φιλολόγου των παιδιών κ. Δουλή.
 Επίσης στην επιλογή  "Επικοινωνία" του βασικού μενού προστέθηκε και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση για θέματα eTwinning. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό επικοινωνούμε με τα παιδιά που εργάζονται στο eTwinning μέσω αυτής της διεύθυνσης, απλά είπαμε τώρα να τη δημοσιοποιήσουμε ώστε να μην φορτώνεται κι άλλο το επίσημο email του σχολείου και να γίνεται πιο αποτελεσματικά και γρήγορα η ενημέρωση σε όλους τους τομείς. Έτσι αν έχετε κάτι σχετικό με το eTwinning να μας γράψετε χρησιμοποιείστε την αντίστοιχη διεύθυνση.

25-02-2008...Η Εύα και η Αρτέλα, μαθήτριες της Β' τάξης διάβασαν, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας στη λογοτεχνία που επιμελείται η συνάδελφος κ. Δουλή, το βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη "Επικίνδυνα παιγνίδια" και μας παραθέτουν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν. Ακολουθήστε τη διαδρομή "Μαθητές" -  "Βιβλίο" για να δείτε περισσότερα.

19-02-2008.... Προσθέσαμε ένα link στους "Συνδέσμους" και συγκεκριμένα στην κατηγορία "Προστασία - Συντήρηση του υπολογιστή". Πρόκειται για το McAfee site advisor στο οποίο ελπίζουμε να βρείτε ένα χρήσιμο σύμβουλο κατά την πλοήγησή σας στον Ιστό.

16-02-2008...Μια ακόμα εργασία για το eTwinning έργο "Les couleurs de la vie" δημοσιεύουμε σήμερα. Τίτλος της: "Les coluleurs dans la vie quotidienne" - "Τα χρώματα στην καθημερινή ζωή". Αυτή τη φορά διαλέξαμε να ανεβάσουμε την εργασία της ομάδας μας σε μορφή PDF, έτσι για ποικιλία! Μέσα σε μια βδομάδα δημοσιεύσαμε τρεις εργασίες για τα "χρώματα", τώρα μάλλον θα ξαποστάσουμε για λίγο.

12-02-2008... Σαν συμπλήρωμα της ηχητικής παρουσίασης των χρωμάτων, δημοσιεύουμε σήμερα και ένα μικρό λεξικό των χρωμάτων  για να δείτε πώς γράφονται τα χρώματα σε έντεκα γλώσσες. Το "λεξικό" θα το βρείτε στο eTwinning έργο "Les couleurs de la vie". Καλή ανάγνωση.

08-02-2008...Δημοσίευση του "Son et couleurs", μιας ηχητικής παρουσίασης (σε PowerPoint) των χρωμάτων σε έντεκα γλώσσες στο πλαίσιο του  eTwinning έργου  "Les couleurs de la vie". Για την υλοποίηση της παραπάνω εργασίας συνεργάστηκαν έντεκα μαθητές του σχολείου μας και από τις τρεις τάξεις. Πιστεύουμε ότι αξίζει να το κατεβάσετε, να το δείτε και να το ακούσετε φυσικά.

04-02-2008...Απονομή της Ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας για το eTwinning έργο "Nos traditions et la vie quotidenne" που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2006-2007 από ομάδα μαθητών της Β' (τότε) τάξης του σχολείου μας. Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά που από το τίποτα (ο χαρακτηρισμός  αφορά στο σχολικό εργαστήριο) πέτυχαν τόσα πολλά.

3-02-2008...Δημοσίευση σχεδίων της μαθήτριας μας Κατερίνας Γκοριούκ εμπνευσμένων από το eTwinning έργο "Les couleurs de la vie". Η Κατερίνα έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου και δίνει τον καλύτερό της εαυτό! Τη συλλογή σχεδίων θα τη βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "eTwinning" - "Les couleurs de la vie" - "Des dessins de nos élèves".

31-01-2008... Κλείνουμε τον, άκρως παραγωγικό για τα δεδομένα μας, Ιανουάριο με τη δημοσίευση της εργασίας των Ιρλανδών συνεργατών μας του St Joseph's Secondary School. Πρόκειται για μια μικρή ξενάγηση στο Millmount Museum. Θα τη βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "eTwinning" - "Virtual Tours..." - "Drogheda"

28-01-2008...Μια ακόμα αναφορά σε ένα βιβλίο από τη Μαρία, μαθήτρια της Β' τάξης. Πρόκειται για το βιβλίο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου "Εμένα με νοιάζει". Το άρθρο θα το βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Βιβλίο" - "Βιβλία που αγαπήσαμε". Όπως φαίνεται η συνεργασία της συναδέλφου φιλολόγου κ. Δουλή με τα παιδιά της Β' τάξης  θα εμπλουτίσει φέτος τη "γωνιά του βιβλίου" στο site μας με πολλές εργασίες μαθητών.

23-01-2008...Δημοσίευση της δεύτερης περιήγησης των μαθητών μας στα πλαίσια του eTwinning project "Virtual tours in Athens and Drogheda". Αυτή τη φορά τα παιδιά μας ξεναγούν στη γειτονιά τους. Σιγα σιγά διευρύνουμε τον κύκλο των ξεναγήσεων. Η επόμενη εξόρμηση  φιλοδοξούμε να γίνει σε μια από τις ιστορικές συνοικίες της Αθήνας. Μέχρι τότε μπορείτε να περιηγηθείτε στα πέριξ του σχολείου μας.

18-01-2008...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές" - "Βιβλίο" - "Βιβλία που αγαπήσαμε", μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις του Διονύση, μαθητή της Β' τάξης, για το βιβλίο "Το όνειρο μιας οικογένειας". Πρόκειται για τον πρώτο καρπό μιας εργασίας των μαθητών της δευτέρας τάξης την οποία επιμελείται η φιλόλογός τους κ. Δουλή. Ελπίζουμε σύντομα να φιλοξενήσουμε κι άλλες τέτοιες εργασίες από τα υπόλοιπα παιδιά. Τέλος, προστέθηκε ένα ακόμα link στην επιλογή  "Σύνδεσμοι": το  ICE Mirror λογισμικό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

07-01-2008...Δημοσίευση του συνδέσμου προς το blog που δημιούργησαν οι Ιταλοί συνεργάτες μας για να δημοσιεύουν τις εργασίες τους για το eTwinning εργο "Les couleurs de la vie". Η μετάβαση γίνεται σε νέο  παράθυρο απλά κάνοντας κλικ στο κουμπί που έχει την Ιταλική σημαία. Α, ναι αφαιρέσαμε, μετά λύπης μας, και τον Χριστουγεννιάτικο - Πρωτοχρονιάτικο στολισμό του site γιατί οι διακοπές από αύριο τελειώνουν (κλαψ).

05-01-2008...Καλωσορίζουμε τον καινούργιο χρόνο με την πρώτη εργασία των μαθητών μας για το eTwinning εργό "Les couleurs de la vie". Ξεκινήσαμε την περιπλάνηση στον κόσμο των χρωμάτων με τα χρώματα της πατρίδας μας. Καλή χρονιά σε όλους!

30-12-2007... Μάλλον η τελευταία ενημέρωση για το τρέχον έτος. Δημοσίευση της δεύτερης (eTwinning) εργασίας - ξενάγησης των Ιρλανδών φίλων μας με την οποία επιχειρούν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη τους. Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε και την πρώτη εργασία των δικών μας παιδιών για το άλλο eTwinning έργο: "Τα χρώματα της ζωής". Η εργασία είναι σε στάδιο τελικής επεξεργασίας κι όπου να' ναι θα την ανεβάσουμε στο Twinspace αλλά και στο site του σχολείου μας.

14-12-2007...Φορέσαμε τα γιορτινά μας. Πέρα απ' αυτό δημοσιεύουμε και την πρώτη ξενάγηση των Ιρλανδών συνεργατών μας, η οποία αφορά στο σχολείο τους, το St. Joseph's Secondary School. Η πρώτη περιήγηση στην Drogheda είναι γεγονός!

12-12-2007... Μικρές λειτουργικές βελτιώσεις.

8-12-2007...  Το eTwnning... νεκραναστήθηκε! Μετά από πολλές φουρτούνες και παλινωδίες, ξαναμπήκε το νερό στ' αυλάκι και τα δύο έργα eTwinning που είχαμε ξεκινήσει φέτος, και σε κάποια στιγμή φάνηκε να ναυαγούν, ξαναπήραν μπροστά. Δημοσιεύουμε λοιπόν σήμερα την πρώτη εργασία των μαθητών  μας για το έργο "Virtual tours in Athens and Drogheda" και έπεται τις  επόμενες ημέρες η δημοσίευση της αντίστοιχης εργασίας των Ιρλανδών συνεργατών μας. Η ομάδα  μαθητών που ασχολούνται με τα δύο έργα αποτελείται πια μόνο από μαθητές της Γ' τάξης.

26-11-2007... Ενημέρωση στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου, με το όνομα του νέου μας διευθυντή - βασικό μενού επιλογή "Καθηγητές". Προστέθηκαν επίσης κάποιοι ενδιαφέροντες σύνδεσμοι με δωρεάν λογισμικό συντήρησης του υπολογιστή μας (ccleaner) αλλά και λογισμικό επεξεργασίας εικόνας για προχωρημένους  (gimp) - βασικό μενού επιλογή "Σύνδεσμοι "

2-11-2007...Οι συνεργασίες του eTwinning ανεστάλησαν για τη φετινή χρονιά. Έτσι κάπως πρόωρα κλείνει και ο φετινός κύκλος του σχολικού μας site.

26-10-2007... Ξεκινά μια ακόμη eTwinning συνεργασία μας με ένα σχολείο από την Ιρλανδία αυτή τη φορά, και με θέμα "Εικονικές περιηγήσεις στην Αθήνα και στην Drogheda". Πολύ φιλόδοξοι είμαστε φέτος και να δούμε αν θα μας βγει σε καλό ή ...θα φάμε τα μούτρα μας! Πλακώσανε και οι καταλήψεις...και χάσαμε το ρυθμό πριν καλά καλά αρχίσουμε.

20-10-2007...Ξεκίνησε μια νέα eTwinning συνεργασία, με θέμα: "Τα χρώματα της ζωής". Συνεργάτης μας ένα Ιταλικό σχολείο από την Σικελία. Για περισσότερες λεπτομέρειες επιλέξτε "etwinning" από το βασικό μενού επιλογών.

05-10-2007...  Δημοσίευση νέων στατιστικών στοιχείων - Βασικό μενού-επιλογή Σχολείο και ανανέωση του καταλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας -Βασικό μενού-επιλογή Καθηγητές.

   Επιστροφή