Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2006-2007

 

02-09-2007...Η τελευταία καταγραφή σε αυτό το ημερολόγιο αφορά στην ανανέωση της "Πληροφορικής", διαδρομή Υλικό - Πληροφορική από το βασικό μενου. Προστέθηκαν πληροφορίες για το μάθημα και την υλικοτεχνική υποδομή του εργαστηρίου μας. Ραντεβού σε λίγες εβδομάδες στο νέο ημερολόγιο καταστρώματος της σχολικής χρονιάς 2007-2008 που όπου να' ναι αρχίζει!

17-08-2007...Μιας και βρεθήκαμε, αναγκαστικά, στην Αθήνα Αυγουστιάτικα, είπαμε να ενημερώσουμε τη σελίδα της σχολικής βιβλιοθήκης ("Μαθητές-Βιβλίο-Σχολική βιβλιοθήκη") η οποία  χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων καθηγητριών κ. Παπαγεωργίου και κ. Πολυμεροπούλου μετράει πλέον πάνω από 200 τίτλους βιβλίων.

07-07-2007...Χορηγήθηκε ετικέτα ποιότητας από την ελληνική επιτροπή υποστήριξης του eTwinning, για το αποτέλεσμα της εξάμηνης συνεργασίας μας με τα δυο σχολεία του εξωτερικού. Μια ηθική επιβράβευση για την ομάδα των μαθητών μας οι οποίοι σε πείσμα του φτωχού εξοπλισμού του εργαστηρίου Πληροφορικής, της μείωσης των ωρών διδασκαλίας των Γαλλικών και του πιεσμένου ωραρίου τους στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων!

16-06-2007...Μια ακόμα γευστική προσθήκη στο eTwinning, Η συμβολή των Ιταλών φίλων μας του ITC Rosa Luxemburg στα παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές με δύο εκτενείς παρουσιάσεις σε PowerPoint. Η πρώτη παρουσιάζει παραδοσιακές Ιταλικές συνταγές και κρασιά και η δεύτερη τοπικές συνταγές του Τορίνο. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε κάποιες από αυτές! Προστέθηκαν ακόμα μερικές φωτογραφίες στον "Ανθόκηπο" (από το βασικό μενού, επιλογή "Φωτογραφίες")

31-05-2007...Τελευταία μας δημοσίευση για το eTwinning φέτος και μάλλον τελευταία μαθητική δουλειά γενικότερα για τη φετινή σχολική χρονιά που όπου να' ναι τελειώνει. Η μετάφραση της καθημερινής ζωής των ελλήνων μαθητών. Όρεξη να υπάρχει και συνεχίζουν τα παιδιά και του χρόνου!

24-05-2007...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές - Εργασίες", μπορείτε να απολαύσετε μια αξιολογότατη παρουσίαση σε Powerpoint με θέμα "Το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού" από τη Φένια Χριστοπούλου με τη συμβολή της συμμαθήτριάς της Ειρήνης Παππά. Μπράβο στα παιδιά, στο φιλότιμο και στο μεράκι που έδειξαν.

21-05-2007... Κλείνουμε σιγά σιγά το φετινό κύκλο της eTwinning συνεργασίας μας με τα δυο σχολεία του εξωτερικού, δημοσιεύοντας ένα αρκετά εκτενές κείμενο, στα γαλλικά, σχετικά με την καθημερινή ζωή των ελλήνων μαθητών. Δεν τελειώσαμε φυσικά εδώ. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, η μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά, καθώς και οι εργασίες των ευρωπαίων συνεργατών μας.

11-05-2007...Η μετάφραση της "Μέρας της κόκκινης μύτης", που δημοσιεύσαμε στα Γαλλικά πριν από λίγες μέρες. Από τη Μαρία Τώλη με πολύ φροντίδα. Σε λίγες μέρες ελπίζουμε να δημοσιεύσουμε και την τελική εργασία των δικών μας παιδιών με θέμα την καθημερινή σχολική και εξωσχολική ζωή, τα ενδιαφέροντά και τα χόμπι τους.

20-04-2007...Σήμερα και από την ενότητα eTwinning, δημοσιεύουμε δύο εργασίες των Σκοτσέζων συνεργατών μας από το Kilchuimen Academy. Μία για το Πάσχα στην Σκοτία και μία για τη "Μέρα της κόκκινης μύτης". Αυτή την τελευταία επιλέξαμε να την κατατάξουμε μαζί με τις εργασίες τις δικές μας και των Ιταλών του Rosa Luxemburg, για το Καρναβάλι. Οι Σκοτσέζοι φίλοι μας βλέπετε δεν έχουν ανάλογο έθιμο, η "γιορτή  της κόκκινης μύτης" είναι πάντως κάπως σχετικό.

9-04-2007...Αναδιοργανώθηκαν οι "Σύνδεσμοι" του βασικού μενού και προστέθηκε ο "Ανθόκηπος", θεματικό φωτογραφικό άλμπουμ που ελπίζουμε να εμπλουτίσουμε πολύ, στις "Φωτογραφίες" του βασικού μενού ξανά.

18-03-2007...Μπήκαν φωτογραφίες από διάφορες φάσεις του ταμπλό του etwinning project. Στην ενότητα "eΤwinning - περισσότερα."

12-03-2007...Δημοσιεύουμε την εργασία των Ιταλών συνεργατών μας του ITC - Rosa Luxemburg για το Καρναβάλι στην Ιταλία, με τίτλο "Le Carnaval en Italie". Η αρχική μορφή της εργασίας ήταν σε Powerpoint και έτσι θα τη βρείτε στο Twinspace· για το site προτιμήθηκε η μετατροπή της σε ιστοσελίδα λόγω... μεγέθους (το αρχείο του Powerpoint ήταν πάνω από 1,5 MB και με απλή dialup σύνδεση είναι αρκετά χρονοβόρα η διαδικασία του "κατεβάσματός" της). Επίσης δημοσιεύτηκε και στα ελληνικά η δική μας εργασία "Το καρναβάλι στην Ελλάδα", που είχαμε ανεβάσει στο δίκτυο στα γαλλικά μερικές μέρες πριν.

9-03-2007...Αυτή τη φορά δημοσιεύουμε πρώτοι την εργασία μας για το eTwinning. Θέμα: "Το καρναβάλι στην Ελλάδα".  Η δημοσίευση γίνεται στα Γαλλικά πρώτα και θα ακολουθήσει και το ελληνικό κείμενο εντός ολίγων ημερών. Περιμένουμε τώρα με ανυπομονησία τη συνεισφορά των Ιταλών φίλων μας του Rosa Luxemburg. Οι μαθητές του Kilchuimen Academy, σαν Σκοτσέζοι και Προτεστάντες που είναι, δεν έχουν ανάλογο έθιμο και μάλλον ήδη ετοιμάζουν την επόμενη εργασία, μια και σε αυτή δε συμμετέχουν.

15-02-2007...Ιδού και η ελληνική εκδοχή των παραδοσιακών προϊόντων της Ελλάδας. Πάντα στην ενότητα eTwinning.

10-02-2007...Σήμερα, μέσα στην ενότητα "eTwinning", δημοσιεύουμε στα Γαλλικά την εργασία των μαθητών μας για "Παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές της Ελλάδας". Η ελληνική μετάφραση θα ακολουθήσει εντός των ημερών!

31-01-2007... Noël en Ecosse, Χριστούγεννα στη Σκωτία, από το Kilchuimen Academy με αγάπη.

29-01-2007...Δημοσιεύουμε τη μετάφραση της δουλειάς του Kilchuimen Academy. Η μετάφραση για τη γιορτή στο σχολείο καθώς και  το κείμενο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγινε από  παιδιά της ομάδας του eTwinning, με την επιμέλεια και επίβλεψη της κ. Παπαγεωργίου. Πρόκειται κατά την άποψή μας για δύο πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες. Επίσης από την επιλογή "Μαθητές - Δημοσιογραφική ομάδα", μπορείτε να δείτε πως περάσαμε κατά την επίσκεψή μας στο Αμφιαράειο, και να απολαύσετε αρκετές φωτογραφίες αυτού του αξιολογότατου αρχαιολογικού τόπου.

25-01-2007...Εν μέσω ιώσεων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, δημοσιεύουμε μια παρουσίαση σε Powerpoint του ITC Rosa Luxemburg με τίτλο Lumières d' artiste και θέμα το Χριστουγεννιάτικο νυχτερινό Τορίνο όπως διαμορφώνεται από τους καλλιτέχνες του. Θα το βρείτε ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο αλλά και στην ενότητα Etwinning φυσικά. Ετοιμάζονται κι ένα σωρό άλλα πράγματα, υγεία να έχουμε και από όρεξη άλλο τίποτα.

21-01-2007...Δημοσίευση (επιτέλους) της δικής μας εργασίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, σε Γαλλικά και Ελληνικά βέβαια.

19-01-2007...Δημοσίευση του St.Sylvestre  (παραμονή Πρωτοχρονιάς) από το Kilchuimen Academy.

Δυστυχώς και φέτος η μικρή μας κοινωνία είχε μιαν ακόμα απώλεια. Εντελώς απροειδοποίητα, χτες το βράδυ, 17-01-2007,  χάσαμε το Βασίλη Βραχανάκη, ο οποίος είχε προσφέρει πολλά στο σχολείο μας τόσο σαν φύλακας όσο και σαν "ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές". Ο Βασίλης ήταν πάντα πρόθυμος να κάνει ότι περνούσε από το χέρι του για να διευκολύνει τη λειτουργία του σχολείου, λειτουργώντας συχνά σαν επιστάτης, τεχνίτης ακόμα και κηπουρός. Ήταν μια απώλεια αναπάντεχη και αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο οδυνηρή...

16-01-2007...Μια ακόμα δημοσίευση εργασίας από τους δραστήριους συναδέλφους του Rosa Luxemburg. Θέμα: "Παραδοσιακά φαγητά και ποτά". Τι κάνουμε εμείς; Το παλεύουμε και δημοσιεύουμε τις δουλειές των άλλων!!

15-01-2007...Άρθρο για τους Green Day από τη Φένια Χριστοπούλου. Επιλογή Μαθητές - Μουσική.

11-01-2007...Δημοσίευση της εργασίας των μαθητών της Kilchuimen Academy. Μαζί κι ένα τραγουδάκι από τους Σκωτσέζους φίλους μας, σε μορφή MP3. Η δική μας εργασία είναι στη φάση της σύνθεσης. Το καλό πράμα αργεί να γίνει! Ας μην ξεχνάμε ότι παράλληλα μεταφράζουμε στα Ελληνικά κι ότι μπορούμε από τις εργασίες των άλλων δύο σχολείων.

6-01-2007..Δημοσιεύουμε τη μετάφραση στα Ελληνικά της εργασίας των παιδιών του ITC Rosa Luxemburg, όπως είχαμε υποσχεθεί άλλωστε ότι θα κάνουμε.

4-01-2007... Καλή Χρονιά! Ποδαρικό για φέτος μας κάνουν οι Ιταλοί φίλοι μας του Rosa Luxemburg με τη δημοσίευση της εργασίας τους για τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο του eTwinning project που έχουμε αναλάβει από κοινού. Σύντομα ελπίζουμε να δημοσιεύσουμε και τις εργασίες του δικού μας σχολείου αλλά και του Kilchuimen Academy, του τρίτου εταίρου, σε αυτή τη διαδικτυακή συνεργασία. Προς το παρόν οι Τορινέζοι φίλοι μας, μας έπιασαν στον ύπνο! Αυτή η  εργασία θα μεταφραστεί και στα Ελληνικά, για τους μη γαλλομαθείς επισκέπτες του site μας, από την ακάματη κ. Παπαγεωργίου!

22-12-2006...Το 2006 τελειώνει και μαζί του παίρνει και περίπου μια ντουζίνα άρθρα, τα οποία ως ανεπίκαιρα πλέον αφαιρέθηκαν από τις αντίστοιχες ενότητες του site.  Ξαλαφρωμένοι κάπως λοιπόν, ξεκινάμε για το ταξίδι της νέας χρονιάς που όπου να' ναι φτάνει.

19-12-2006... Αν θέλετε να περάσετε μερικές ώρες διασκεδάζοντας,  "κατεβάστε" το παιγνίδι TAUROS, που  έφτιαξε ο Βασίλης Χασιώτης. Το παιγνίδι θα το βρείτε είτε από την επιλογή "Μαθητές - Εργασίες", είτε από την επιλογή "Μαθητές - Downloads".  Ο Βασίλης είναι παλιός γνώριμος από την περσινή ομάδα. Αλλαγές έγιναν στην "Ομάδα", μιας και το eTwinning ξεκίνησε. Η ομάδα των παιδιών που το ανέλαβαν οριστικοποιήθηκε και από εδώ και μπρος μας περιμένει πολύ και ενδιαφέρουσα δουλειά. Όποτε προλαβαίνουμε ή/και έχουμε κάτι ενδιαφέρον να πούμε, θα ενημερώνουμε τη σχετική ενότητα του σχολικού μας site, πέρα από την ενημέρωση του ιστότοπου του ίδιου του έργου. Αυτά και καλές διακοπές σε όλους!!!

14-12-2006...Λιτός Χριστουγεννιάτικος στολισμός και το σπουδαιότερο, εξελίξεις στο eTwinning project. Στις φωτογραφίες προστέθηκε και μια δορυφορική (!) πόζα του σχολείου μας.

12-12-2006...Το eTwinning δείχνει να προχωράει, πράγμα καλό γιατί ποιος αντέχει μια σχολική χρονιά δίχως κάτι διαφορετικό, ένα απλό αναμάσημα δηλαδή του πέρσι και του πρόπερσι;

07-12-2006... eTwinning.....Ξεκινάμε μια εντελώς διαφορετική ρότα, τόσο αλλιώτικη από ότι είχαμε κάνει ως τα τώρα, που αισθανόμαστε ξανά όπως πριν δυο  και βάλε χρόνια. Σαν πρωτόβγαλτοι κυβερνοναύτες σε ένα πέλαγο άγνωστο, γεμάτο μυστήρια και προκλήσεις. Ελπίζουμε ότι με την πολύτιμη βοήθεια της καλής συναδέλφου των Γαλλικών, κ. Παπαγεωργίου, η οποία έδωσε μια γερή σπρωξιά για να ξεκολλήσουμε από τα λιμνάζοντα ύδατα του δημοσιοϋπαλληλικού-διεκπεραιωτικού  γίγνεσθαι της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας, που σαν σαράκι κατέτρωγε  τα σωθικά  και του δικού μας σκάφους,  αλλά και των μαθητών της Β' τάξης που με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουν στα πρώτα δειλά μας ξανοίγματα στα "διεθνή ύδατα", να μας πάνε όλα πρίμα! 

04-12-2006...Μόνο ένα link προστέθηκε στους "Συνδέσμους" του Βασικού Μενού, αλλά είναι αρκετά σημαντικό κατά τη γνώμη μας.

24-11-2006...Κάτι εντελώς καινούριο είναι στα σκαριά αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο· μέχρι τότε περάστε...ευχάριστα  την ώρα σας κάνοντας ένα τεστ ελέγχου βασικών γνώσεων γύρω από τα Πολυμέσα, στην "Πληροφορική".

10-11-2006...Συμπληρώστε τα κενά στην ιστορία των υπολογιστών. Νέα άσκηση στην "Πληροφορική".

7-11-2006...Μιας και η φετινή χρονιά κυλάει μέχρι τώρα τουλάχιστον χωρίς τη συνδρομή μαθητών ή συναδέλφων, συνεχίζεται η ...ασκησιομανία στην Πληροφορική! Αυτή τη φορά σας έχουμε μια κάπως διαφορετική άσκηση, έτσι για να σπάσει η μονοτονία (εμένα μου λες).

5-11-2006...Νέες ασκήσεις (για Μνήμη, Θύρες, Κάρτες και Κωδικοποίηση) στην Πληροφορική

30-10-2006...Αρχίζει η αναμόρφωση και ο εμπλουτισμός, με ασκήσεις και υλικό, της Πληροφορικής, επιλογή "Υλικό - Πληροφορική". Για... ορεκτικό μπήκε ένα τεστ για τις περιφερειακές μονάδες του Υπολογιστή. Έπεται συνέχεια ;)

29-10-2006...Δημοσκόπηση για τη Δημόσια Παιδεία.

22-10-2006...Προστέθηκαν κάποιοι νέοι σύνδεσμοι για το βιβλίο, επιλογή "Μαθητές-Βιβλίο-Σύνδεσμοι για το Βιβλίο" και ενημερώθηκαν τα περιεχόμενα της σχολικής βιβλιοθήκης επιλογή "Μαθητές -Βιβλίο-Σχολική βιβλιοθήκη". Όλα αυτά εν μέσω απεργιών, καταλήψεων και αναβρασμού στο χώρο της Παιδείας. Το διάβασμα πάντως εξωσχολικών βιβλίων δεν βλάπτει, ανεξαρτήτως συνθηκών και καταστάσεων.

09-10-2006...Δημοσιεύουμε μια εργασία δύο μαθητριών της περσινής Α' τάξης. Η εργασία έχει σαν θέμα το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και είχε "παραπέσει" στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς. Ανακτήθηκε πάντως και βρήκε τη θέση της στην ενότητα Μαθητές-Βιβλίο- Αφιερώματα σε συγγραφείς.

05-10-2006...Καθυστερημένη έναρξη φέτος με τη δημοσίευση νέων στατιστικών στοιχείων - Βασικό μενού-επιλογή Σχολείο και ανανέωση του καταλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας -Βασικό μενού-επιλογή Καθηγητές. Γενικά το site φέτος θα κινηθεί με άλλους ρυθμούς απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια όπως είχαμε άλλωστε πει και από πέρσι. Το αν θα είναι για το καλύτερο ή όχι θα φανεί, σίγουρα όμως θα είναι διαφορετική η φετινή μας ρότα. Προς το παρόν ξεκινάμε "με το σία-βόγα" για να χρησιμοποιήσω και μια επτανησιακή ναυτική ορολογία. Καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά σε όλους!

    Επιστροφή