Επιστροφή

   Ημερολόγιο Καταστρώματος 2005-2006

20-06-2006...Αφαίρεση υλικού

07-06-2006...Σήμερα δημοσιεύουμε την τελευταία εργασία-άρθρο των μαθητών της Α' τάξης, πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο μεγάλο αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Με αυτή την εργασία τελειώνει καταπώς φαίνεται και ο φετινός μας πλους στα ταραγμένα νερά του Διαδικτύου. Να είστε όλοι καλά.

05-06-2006...Δημοσιεύονται άλλα δύο άρθρα από τις εργασίες των μαθητών της Α' τάξης. Ένα άρθρο για τη Ζωρζ Σαρή και μια αναφορά στο μεγάλο Άγγλο λογοτέχνη Γουίλιαμ Σαίξπηρ. 

02-06-2006...Δυο ακόμα εργασίες για σήμερα, ένα άρθρο για το Μάνο Κοντολέωντα και ένα ακόμα για το Λορέντζο Μαβίλη. Όπως πάντα από την επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών σελίδων"

30-05-2006... Δημοσιεύτηκαν τρεις ακόμα εργασίες, μια για τον Κ. Καρυωτάκη,  μια για τον Ζ. Παπαντωνίου και μια για το Ν. Καζαντζάκη. Επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών Σελίδων".

26-05-2006...Αρχίζει η δημοσίευση των εργασιών  μαθητών της Α΄ τάξης. Οι εργασίες έγιναν σε εθελοντική βάση. Τα παιδιά βρήκαν πληροφορίες και φωτογραφίες και η επεξεργασία των κειμένων έγινε από τους ίδιους/ες στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Σήμερα ξεκινάμε με έναν ποιητή το Γιάννη Ρίτσο και ένα συγγραφέα τον Άγγελο Τερζάκη. Τις εργασίες αυτές όπως και όλες τις επόμενες θα τις βρείτε στην επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών Σελίδων". Έπεται συνέχεια. 

Την Τρίτη στις 23 του Μάη χάθηκε μια αγαπημένη συνάδελφος, που αν και τη γνωρίσαμε για μερικούς μόνο μήνες θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Η Γλυκερία ήταν μια αξιόλογη εκπαιδευτικός, μια καλή συνάδελφος,  αλλά πάνω απ' όλα ένας γλυκός και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Δεν βρίσκω άλλα λόγια να πω...  Τέτοιες ώρες τα συναισθήματα περισσεύουν και τα λόγια είναι πάντα λειψά...

 

25-04-2006...Από σήμερα και ενώ το site έχει σχεδόν διανύσει  τη δεύτερη σχολική χρονιά του "εν πλω", τελειώνει η πρώτη φάση λειτουργίας του, με την ελπίδα να συνεχίσει το ταξίδι , από την επόμενη σχολική χρονιά, χαράζοντας μια διαφορετική ενδεχομένως πορεία. Το ταξίδι ήταν για όσους συμμετείχαμε σε αυτό και ενδιαφέρον και διδακτικό. Καιρός είναι τώρα το σχολικό μας site να δοκιμάσει να σταθεί στα πόδια του ως διαχειριζόμενο από τους μαθητές που θα θελήσουν να χριστούν όχι μόνο πλήρωμα αλλά και καπετάνιοι του. Ο ρόλος του υπεύθυνου του site  θα περιοριστεί σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας αν και όπου χρειαστεί. Είναι μια αλλαγή δύσκολη αλλά απολύτως αναγκαία. Ακόμα κι αν σημάνει το προσωρινό "πάγωμα" του site αξίζει πιστεύω τον κόπο. Σε τελική ανάλυση σκοπός της δημιουργίας αυτού του δικτυακού τόπου ήταν η συμμετοχή των μαθητών στα "δικτυακά τεκταινόμενα" πράγμα που μέχρι ενός σημείου επετεύχθη. Από κει και πέρα είναι καιρός για το επόμενο βήμα, το να αναλάβουν δηλαδή κάποιοι μαθητές να οδηγήσουν το site σε μια νέα πορεία. Έτσι, με εξαίρεση κάποιες εργασίες που είναι σε εξέλιξη, από τώρα ως το κλείσιμο των σχολείων αυτό που θα γίνεται είναι κυρίως συμμάζεμα. Θα αφαιρεθεί όποιο υλικό δεν είναι επίκαιρο και γενικά θα "μαζευτεί" το site ώστε να είναι έτοιμο για να ξεκινήσει μια άλλη πορεία με πιθανότατα μια διαφορετική προσέγγιση και οργάνωση από αυτήν που είχε μέχρι σήμερα. Τελειώνοντας θα ήθελα ως υπεύθυνος του site να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν με αυτό και το αγκάλιασαν τα τελευταία δύο χρόνια, τους λιγοστούς, δυο τρεις, συναδέλφους που στάθηκαν αρωγοί τόσο ηθικά όσο και με το υλικό που έδωσαν προς δημοσίευση αλλά και το διευθυντή του σχολείου κ. Δ. Γεωργακόπουλο που ενίσχυσε ηθικά αλλά και, όσο του επέτρεπαν οι συνθήκες, υλικά την όλη προσπάθεια.

17-04-2006...Διακριτική διακόσμηση λόγω Πάσχα και εγκαίνια της επιλογής "Κόντρες" στα videogames των "Μαθητικών σελίδων". Θα προτιμούσαμε ένα πιο εορταστικό άρθρο αλλά ...δεν μας προέκυψε! Καλές διακοπές στον μαθητικό κι εκπαιδευτικό κόσμο.

09-04-2006...Διαβάστε μια καταπληκτική εργασία - έρευνα της Κατερίνας Καλογεράκου για τις "Μαύρες τρύπες", όχι στην οικονομία αλλά στο διάστημα! Η Κατερίνα είναι λαμπρό παράδειγμα νέου ανθρώπου που έχει μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων και γενικά "ψάχνεται" και δεν εγκλωβίζεται από τα ασφυκτικά, πολλές φορές, όρια της σχολικής πραγματικότητας. Το άρθρο βρίσκεται στην ενότητα "Δημοσιογραφική Ομάδα" των "Μαθητικών σελίδων".

07-04-2006...Πέντε νέες φωτογραφίες προστέθηκαν στην ενότητα "Τρελές Φωτογραφίες". Και οι πέντε είναι από το Στρατή Βασιλάκη ο οποίος αν και άλλαξε τόπο διαμονής, άρα και σχολείο, δε μας ξέχασε και στέλνει υλικό με ηλεκτρονικό τρόπο τώρα πια!

31-03-2006...Κλείνουμε το μήνα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας που έγινε στο σχολείο  μας σχετικά με το βιβλίο, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Β' και της Γ΄ τάξης, και με την ενημέρωση των στατιστικών για την επισκεψιμότητα του site, προσθέτοντας τα στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο.

27-03-2006... Επισκεφθείτε το Γλωσσάρι  Τεχνικών όρων στις "Εργασίες " των "Μαθητικών σελίδων". Θα το βρείτε πολύ πιο ενημερωμένο και πλούσιο. Φαίνεται πως ο Νίκος κρατάει την υπόσχεσή του για συνεχή εμπλουτισμό του λεξικού. Χμμμ, μάλλον ο Μάρτιος ήταν ο πιο παραγωγικός μας μήνας.

26-03-2006...Ακολουθήστε την Κατερίνα Καλογεράκου σε μια αναζήτηση για τη χαμένη Ατλαντίδα και δεν θα το μετανιώσετε. Το άρθρο θα το βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές - Δημοσιογραφική Ομάδα" 

24-03-2006...Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα σιωπής, η ενότητα "Videogames" αποκτά έναν όπως φαίνεται άξιο διάδοχο του ιδρυτή της για να την κουμαντάρει και να της δώσει ξανά τη χαμένη λάμψη της. Ο Βασίλης Χασιώτης αναλαμβάνει από αυτό το μήνα τα videogames.  Ήδη μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο δείγμα της δουλειάς του στο καλύτερο παιγνίδι για το μήνα Μάρτιο 2006. Θα συμφωνήσετε πως φέρνει νέα πνοή στην κριτική των videogames που τον τελευταίο καιρό είχε τελματώσει λίγο. Ο Βασίλης ετοιμάζει κι άλλα πράγματα, όπως αλλαγές στην εισαγωγική σελίδα και γενικά σκοπεύει να δώσει το δικό του στυλ. Μάλλον βρέθηκε, επιτέλους, ένας άξιος διάδοχος του περσινού μας μέλους Τηλέμαχου, τουλάχιστον όσον αφορά στα videogames. Αλλά και τα άλλα μέλη του πληρώματος δεν κάθονται άπρακτα. Η Έλενα Παπανικολάου ετοίμασε ένα άρθρο για τη φετινή πορεία της ομάδας βόλεϊ των κοριτσιών του σχολείου μας (δυστυχώς χωρίς φωτογραφικό υλικό, γιατί τα κορίτσια μας είναι ντροπαλά φαίνεται) και ακόμα έφτιαξε την εισαγωγική σελίδα για το μάθημα των Καλλιτεχνικών. Το άρθρο για το βόλεϊ θα το βρείτε στη "Δημοσιογραφική Ομάδα" των "Μαθητικών σελίδων", ενώ αν ακολουθήσετε τη διαδρομή "Υλικό - Καλλιτεχνικά" θα μπορέσετε να διαβάσετε το άλλο...πόνημα της φιλότιμης συνεργάτιδάς μας.

20-03-2006...Μπήκε δοκιμαστικά ένας μετρητής online επισκεπτών.

15-03-2006...Το νέο μέλος του πληρώματός μας  Νίκος Παναγιωτακόπουλος άρχισε τη δημοσίευση ενός "Γλωσσαρίου όρων Τεχνολογίας" το οποίο και θα εμπλουτίσει στο άμεσο μέλλον, όπως υποσχέθηκε,  με περισσότερα λήμματα. Θα το βρείτε στις "Εργασίες" των "Μαθητικών Σελίδων". Στα "Γαλλικά" προστέθηκε και τρίτο (!!) παιγνίδι. Θα το βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή "Υλικό - Γαλλικά" στα περιεχόμενα. Καλή διασκέδαση!

13-03-2006...Μπήκε μια μικρή εισαγωγική παράγραφός στη "Σχολική βιβλιοθήκη" από την κ. Μ. Παπαγεωργίου, και επεκτάθηκε - εμπλουτίστηκε κι άλλο η εργασία των μαθητών για τα "Παλιά παιγνίδια" με τη συμβολή τεσσάρων παιδιών του Β3 που ελπίζουμε να προσφέρουν κι άλλα στο site μας.

11-03-2006...Ενεργοποιήθηκε (επιτέλους) ο σύνδεσμος "Σχολική βιβλιοθήκη"  της ενότητας "Βιβλία" των "Μαθητικών Σελίδων". Για κάποια βιβλία υπάρχει και κριτική από μαθητές.

07-03-2006...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές - Θέατρο Κινηματογράφος", μπορείτε να απολαύσετε μια εκτενέστατη κριτική για την ταινία "Οι αναμνήσεις μιας Γκέισας" από την Κατερίνα Καλογεράκου. Όπως πάντα η δουλειά της Κατερίνας είναι φροντισμένη και λεπτομερής.

02-03-2006...Δύο "βιογραφικά" προστέθηκαν στην "Ομάδα" για τα δυο νεότερα μέλη του πληρώματός μας, μαθήτριες της Β' τάξης και οι δύο, ένας κατά τη γνώμη μας πολύ ενδιαφέρον σύνδεσμος στη σχετική  επιλογή του βασικού μενού και κάποιες αισθητικές μικροαλλαγές εδώ κι εκεί. Καλό μήνα σε όλους εκεί έξω!

22-02-2006...Μία γλυκά...επικίνδυνη έρευνα για τη σοκολάτα, από τη Στέλλα Ρέμπελου προστέθηκε στα άρθρα της ενότητας "Δημοσιογραφική ομάδα" των "Μαθητικών σελίδων". Απολαυστικότατο θα τολμούσαμε να πούμε. Η οποία Στέλλα είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για την αισθητική παρουσία του εν λόγω άρθρου!

19-02-2006...Επειδή οι κομπλεξικοί έγιναν δύο πλέον (είναι φαίνεται κολλητικό) και επειδή όπως είπε κι ο ποιητής "Ακόμα και οι θεοί μάταια παλεύουν ενάντια στην ανθρώπινη ηλιθιότητα", αλλάξαμε τη δημοσκόπηση με μια...μακαρονοσκόπηση, μέχρι τα παιδιά να αποφασίσουν πώς θα διαμορφώσουν τις δημοσκοπήσεις. Όπως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα της προηγούμενης δημοσκόπησης είναι... δύο!! Δείτε ένα ακόμα ενδιαφέρον link που προστέθηκε στους "Συνδέσμους" του βασικού Μενού.

17-02-2006...Δημοσιεύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία για τα παραδοσιακά "Παλιά παιγνίδια" από δυο μαθήτριες της Β΄ τάξης. Θα τη βρείτε στις "Εργασίες" των "Μαθητικών Σελίδων". Α, όσο για το "φίλο" μας που μας φιλοδώρησε με 15 "Μαύρα Χάλια" - ψήφους μέσα σε 15 λεπτά, τα παιδιά του στέλνουν το μήνυμα "αν ήτανε η ζήλια ψώρα...."  και δηλώνουνε πως τέτοιες "πειρατικές" ενέργειες δεν τις φοβάται το σκαρί μας. Απλά την επόμενη φορά θα ξαναμπεί περιορισμός ψήφων/ IP  στη δημοσκόπηση, έτσι κι αλλιώς η τωρινή δημοσκόπηση μπήκε για να καλύψει το κενό, δεν την παίρνουμε στα σοβαρά!

14-02-2006...Στην επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών Σελίδων", θα βρείτε μια κριτική για το "Αίνιγμα του πύργου" από τη Φένια Χριστοπούλου, η οποία εγκαινίασε για φέτος τη συμμετοχή των παιδιών της Β' τάξης στο site. Ώρα να πάρουν φόρα και τα υπόλοιπα παιδιά της Β'. Ένα ακόμα άρθρο, για το ρατσισμό αυτή τη φορά, από την, όπως αποδεικνύεται, πολυγραφότατη συνεργάτιδά μας Μέιβης, προστέθηκε στα "Κείμενα" των "Μαθητικών σελίδων" και τέλος η Στέλλα Ρέμπελου, αφού διαβάσαμε την πολύ καλή δουλειά που έκανε για το βόλεϊ, αποφάσισε να μας δώσει προς δημοσίευση μερικά λόγια για το εαυτό της. Το τι μας αποκάλυψε το βρείτε στην "Ομάδα" από το βασικό μενού επιλογών.

09-02-2006...Μικρή ανανέωση των "Φωτογραφιών", ο χάρτης στη βασική σελίδα έγινε πιο ενεργός (ψάξτε τον) και ένα άρθρο για τη "Σχολική βία" στο Διογένη. Στην "Ομάδα" προστέθηκε το "βιογραφικό" της Έλενας Παπανικολάου. Δημιουργήθηκε νέα επιλογή στις Μαθητικές Σελίδες, τα "Αθλήματα" όπου μπήκε ένα νέο άρθρο για το βόλεϊ και μετακόμισε ένα παλιότερο άρθρο για το Τζούντο. Ετοιμάζονται κι άλλα  πράγματα πάντως στο παρασκήνιο. Παρά τη φαινομενική νηνεμία έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι επίκειται καταιγίδα δημοσιεύσεων. Θα δούμε...

27-01-2006...Μετά από πολύν καιρό παρουσιάζουμε δυο κείμενα μιας μαθήτριας. Ένα με θέμα το Χάσμα των γενεών και ένα δεύτερο με τίτλο Τηλεόραση και εγκληματικότητα. Παρόλο που από τους περισσότερους επισκέπτες μας η επιλογή "Κέιμενα"  των "Μαθητικών σελίδων" χαρακτηρίστηκε από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες, πιστεύουμε ότι αποτελούν το "αλάτι" του site, και τι κυβερνοναυτικοί θα ήμασταν αν απεχθανόμασταν το αλάτι; Διαβάστε λοιπόν τα κείμενα γιατί καλές οι φωτογραφίες και τα διάφορα εφφέ αλλά δεν αρκούν αυτά, χρειάζεται που και που να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει. Αλλάξαμε και  τη δημοσκόπηση στην αρχική σελίδα με κάτι πιο...ανάλαφρο, έτσι για να κρατάμε ισορροπίες! Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η προηγούμενη δημοσκόπηση είχε τα εξής αποτελέσματα: Η ερώτηση ήταν "Ποιο είναι το πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα σήμερα;" Από αυτούς που απάντησαν, το 41% πιστεύει ότι φταίει η απαξίωση από την Πολιτεία, το 24% αποδίδει τις ευθύνες στο διδακτικό προσωπικό, το 17% λέει πως φταίει το αναλυτικό πρόγραμμα, το 15% οι υποδομές δηλαδή ελλείψεις σε κτίρια και εργαστήρια και υπάρχει και ένα 3% που θεωρεί πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα!

21-01-2006...Ανανεώθηκαν τα περιεχόμενα του ΣΕΠ. Από το Κύριο Μενού, επιλέγοντας "Υλικό" - "ΣΕΠ", μπορείτε να δείτε πώς απάντησαν οι μαθητές της Γ' Τάξης σε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στα πλαίσια του μαθήματος του ΣΕΠ. Προστέθηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα links στα Γαλλικά από την συνάδελφο Μάρθα Παπαγεωργίου και ένα ακόμα link για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια ενός συναδέλφου δασκάλου, αυτό το τελευταίο link θα το βρείτε στην επιλογή "Σύνδεσμοι"  βασικού μενού . Τέλος προστέθηκε μια ακόμα φωτογραφία (με θέμα τον ύπνο), προσφορά κάποιων μαθητών μας, στις "Τρελές φωτογραφίες". Το ταξίδι συνεχίζεται παρά τη σχετική απανεμιά!!!

16-01-2006..Το φωτογραφικό μας άλμπουμ πέρασε τη δοκιμαστική περίοδο και έλαβε την τελική του μορφή. Θα το βρείτε επιλέγοντας "Φωτογραφίες" από το Κύριο Μενού.

15-01-2006...Διαβάστε (και ακούστε) το άρθρο του Π. Αποστολάκη για το συγκρότημα System of a down από την επιλογή "Μουσική" των "Μαθητικών Σελίδων". Επίσης προστέθηκαν και τα στατιστικά με την επισκεψιμότητα του site για την περίοδο Μάιος-Δεκέμβριος 2005. Από την επιλογή "Σχολείο" του βασικού μενού.

09-01-2006... Καλή χρονιά και καλό κουράγιο...ως τις διακοπές του Πάσχα! Προς το παρόν για να ξεκινήσουμε την καινούρια χρονιά με γέλια και χαρές που λένε, προσθέσαμε μερικά "ανέκδοτα" στην αντίστοιχη επιλογή των "Μαθητικών σελίδων", δύο ενδιαφέροντα παιγνίδια στην επιλογή "Downloads" και ένα χρηστικό πρόγραμμα μετατροπής μουσικών αρχείων cd σε mp3. Αυτό το τελευταίο θα το βρείτε τόσο στην Πληροφορική, από την επιλογή "Υλικο", όσο και στα "Downloads" των "Μαθητικών σελίδων". Το επόμενο μεγάλο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε, θα είναι μάλλον η από καιρό αναμενόμενη ανανέωση του φωτογραφικού μας υλικού. Μια πρώτη γεύση πήρατε ήδη βέβαια από την εισαγωγική σελίδα.

26-12-2005...Κλείνουμε τη χρονιά με ένα άρθρο για το Eurobasket 2005, θα το βρείτε στη "Δημοσιογραφική Ομάδα" των "Μαθητικών Σελίδων" και με ένα άρθρο του "Διογένη" για τη σχέση αγάπης - μίσους της ελληνικής πραγματικότητας με το Διαδίκτυο.

19-12-2005...Στην ενότητα "Κινηματογράφος - Θέατρο" των "Μαθητικών Σελίδων" θα βρείτε κριτική για τέσσερεις ταινίες από τη Μαργαρίτα Ροντογιάννη. Ο Διογένης κυνικότατος δηλώνει πως "Το Internet δεν είναι ελληνικό (ευτυχώς)" , και τέλος για τους οπτικούς τύπους βάλαμε και κάτι στις "αστείες φωτογραφίες" μας.

15-12-2005...Συνεχίζουμε τις δοκιμές με το Άλμπουμ, προσθέσαμε κι ένα "βιογραφικό" στην ομάδα του site, μπήκε και ένα καινούριο link (Χριστουγεννιάτικο) στους "Συνδέσμους" , ας πούμε ότι κάτι ψιλοκάναμε!

12-12-2005...Δοκιμαστική δημοσίευση του Φωτογραφικού μας Άλμπουμ. Θα βρείτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο "χωμένο" στο τέλος της αρχικής σελίδας προς το παρόν. Ελπίζουμε σύντομα να τον αναβαθμίσουμε, αρκεί να υπάρξει και το ανάλογο υλικό.

11-12-2005...Διακοσμήσαμε λιγάκι το site για να μπούμε στο κλίμα των ημερών. Ελπίζουμε να μην το παρακάναμε. Στα "Ταξίδια" των "Μαθητικών Σελίδων", προστέθηκε ένας ακόμα προορισμός, διπλός αυτή τη φορά, και γεωγραφικός αλλά και ιστορικός. Πρόκειται για ένα  άρθρο με το τίτλο "Θεσσαλία - Θερμοπύλες". Ο "Διογένης" τέλος  συνεχίζει απτόητος με ένα σχόλιο για τα "Ιστολόγια".

3-12-2005...Οι αδελφοί Αποστολάκη ξαναχτυπούν! Ο Παύλος Αποστολάκης γράφει για την ταινία "Καλά Χριστούγεννα" που προβάλλεται στους κινηματογράφους αυτό τον καιρό, στην ενότητα "Κινηματογράφος - Θέατρο" των "Μαθητικών Σελίδων". Ο Θανάσης Αποστολάκης αν και λυκειόπαις πια γράφει στην ενότητα "Μουσική" των "Μαθητικών Σελίδων" ένα άρθρο για την επικείμενη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα. Τέλος τα δυο αδέλφια εμπλούτισαν τη συλλογή των "Τρελών Φωτογραφιών" μας με μερικές ακόμα σπαρταριστές εικόνες! Α, ναι κάνουμε και κάτι πειράματα με τον μετρητή επισκέψεων, προσπαθώντας να τον κάνουμε πιο αξιόπιστο και μπήκε και μια στοιχειώδης διαμαρτυρία για την επικείμενη αύξηση των τελών του Διαδικτύου από τον ΟΤΕ. Καλό σας μήνα

30-11-2005...Ο "Διογένης" ενεργοποιήθηκε.

28-11-2005...Ένας νέος προορισμός προστέθηκε στην ενότητα "Ταξίδια" των "Μαθητικών Σελίδων", η Ικαρία, καλά να περάσετε, όσοι την επισκεφθείτε. Ακόμα εγκαινιάστηκε "Το λυχνάρι του Διογένη", μια ενότητα με σχόλια και ειδήσεις, που ελπίζουμε να εμπλουτίζουμε συχνά. Προς το παρόν τα links του "Λυχναριού" είναι ανενεργά αλλά αυτό δε θα κρατήσει και πολύ. Τέλος ένα ενδιαφέρον site, που έχει να κάνει με Τεχνητή Νοημοσύνη, προστέθηκε στους "Συνδέσμους" . Σας συνιστούμε να το εξερευνήσετε!

12-11-2005...Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές - Βιβλίο - Αφιερώματα σε συγγραφείς" θα βρείτε μια εκτενή αναφορά για το Διονύση Ρώμα, το μεγάλο αυτό Ζακυνθινό συγγραφέα και άνθρωπο του πνεύματος. 

07-11-2005... Προσθαφαιρέσεις στους Συνδέσμους. Κάποια από τα παλιά links έφυγαν ως μη επίκαιρα και μπήκαν μερικά νέα.

02-11-2005... Pink Floyd, άρθρο για το μεγάλο Βρετανικό ροκ συγκρότημα. Ακολουθείστε τη διαδρομή: "Μαθητές" - "Μουσική-Κριτική".

16-10-2005... Καλωσορίζουμε πέντε (!!) νέα μέλη στο πλήρωμά μας. Την τετράδα που θα ασχοληθεί φέτος με την ενότητα "Videogames", που ήδη ανανέωσε το Top 5 και έγραψε το άρθρο για το παιγνίδι του μήνα Οκτωβρίου 2005. Επίσης θα βρείτε δύο άρθρα από την Κατερίνα Καλογεράκου, ένα για τον "Κώδικα Da Vinci", στην επιλογή "Βιβλίο" των "Μαθητικών σελίδων" και μια πρωτότυπη δουλεία - έρευνα γύρω από τις "Οπτικές ψευδαισθήσεις", στην επιλογή "Εργασίες", πάλι από τις "Μαθητικές σελίδες " φυσικά. Τα ονόματα όλων των παιδιών θα τα βρείτε στην επιλογή "Ομάδα" του βασικού μενού. Καλή αρχή σε όλους!!

10-10-2005...Εν αναμονή αρκετών και σημαντικών (ελπίζουμε) συνεργασιών, συνεχίζουμε το ρετουσάρισμα κάποιων σελίδων, προσθέτουμε κανένα ανεκδοτάκι και γενικώς δηλώνουμε ότι εδώ είμαστε, απλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει!!! 

2-10-2005... Αρχίσαμε την καταγραφή της νέας ομάδας του site, και συνεχίζουμε την ανανέωση της εμφάνισης κάποιων σελίδων όπως πχ. της εισαγωγικής σελίδας για "Θέατρο Κινηματογράφο" και της "Δημοσιογραφικής ομάδας"  των Μαθητικών Σελίδων. Στο παρασκήνιο προσπαθούμε να ταράξουμε τα νερά και ελπίζουμε ότι όλο και κάτι θα γίνει και φέτος! 

27-09-2005... Κι ενώ το πλήρωμα ανασκουμπώνεται, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε, κάναμε μερικές αισθητικές παρεμβάσεις εδώ κι εκεί. Αν αναρωτιέστε που έγινε το ...λίφτινγκ, ψάξτε λίγο το site και όλο και σε κάποιο φτιασιδωματάκι θα πέσετε. Για να πάρετε μια ιδέα, επιλέξτε "Μαθητές" από το κύριο μενού. Προστέθηκε και μια παρουσίαση περιφερειακών συσκευών του υπολογιστή σε Powerpoint, στην Πληροφορική και στα Downloads.

24-09-2005... Ακολουθώντας τη διαδρομή "Μαθητές - Μουσική - Κριτική" θα βρείτε μία παρουσίαση του Νίνο από το νέο μέλος της ομάδας μας Στέλλα Ρέμπελου. 

23-09-2005... Φωτορεπορτάζ του Θανάση Αποστολάκη για την καλοκαιρινή συναυλία των Scorpions. Ο Θανάσης, αν και Λυκειόπαις τώρα πια, δε μας ξεχνά!

19-09-2005.... Σαν καλοί καπετάνιοι είπαμε πριν σαλπάρουμε να φρεσκάρουμε λίγο τη... μουτσούνα του σκαριού μας. Εντάξει δεν προβήκαμε σε τίποτα συγκλονιστικές αλλαγές, ένα χέρι μπογιά περάσαμε έτσι για το καλό ταξίδι.

17-09-2005... Κι ενώ το πλήρωμά μας περνά μια φάση ανασυγκρότησης, πράγμα φυσιολογικό τέτοια εποχή, αλλάζουμε και μεις τα...ξάρτια του σκαριού μας. Έτσι αν επιλέξετε το "Σχολείο"  ή "Καθηγητές" από το βασικό μενού θα δείτε το φετινό προφίλ του δυναμικού του σχολείου μας (διδακτικό προσωπικό, μαθητές κλπ). Η περσινή τρίτη γυμνασίου μας αποχαιρέτησε με τις φωτογραφίες της τριήμερης εκδρομής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και με την υπόσχεση ότι κάποιοι από τους παλιούς συνεργάτες, παιδιά της Α' Λυκείου πια, θα συνεχίσουν να συνδράμουν την προσπάθεια μας. Για να δείτε τις φωτογραφίες ακολουθήστε τη διαδρομή "Μαθητές" - "Φωτογραφίες". Επίσης στις τρελές φωτογραφίες (Επιλογή "Φωτογραφίες" του βασικού μενού) προστέθηκε και μια... ποδοσφαιρικής φύσης με τίτλο "Το ...τείχος"! Α, ναι στην επιλογή "Ομάδα" του βασικού μενού θα δείτε τους συμμετέχοντες στο φετινό μας ταξίδι, ενώ για τους ιστοριοδίφες υπάρχει και η σελίδα με την (αξέχαστη) ιδρυτική ομάδα του δικτυακού μας τόπου

05-09-2005.... Προστέθηκε μια ακόμα φωτογραφία στις καλλιτεχνικές φωτογραφίες μας (στην επιλογή "Φωτογραφίες" του βασικού μενού) και στο αντίστοιχο slide show βέβαια, και μιας και ξεκινάμε για καινούριο ταξίδι, ανοίγουμε νέο βιβλίο καταστρώματος για τη σχολική χρονιά 2005-2006. Το περσινό βιβλίο, που περιγράφει το ξεκίνημα και το παρθενικό μας ταξίδι, δε μας έκανε καρδιά να το πετάξουμε και μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο που υπάρχει παρακάτω αν θέλετε να δείτε πως ξεκίνησαν όλα. Καλή Σχολική Χρονιά λοιπόν και ελπίζουμε το φετινό ταξίδι να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο!  

   Επιστροφή